Kitekintő

 • Elkezdődött a Református imalánc

  Élő gyülekezeteiben élő egyház – ezzel a címmel hirdetett országos református imaláncot a gyülekezetek és az egyház lelki megújulásáért a missziói szolgálat az élő Ige évében.
 • Megjelent a reForrás pünkösdi száma

  Pünkösdi számunkban kiemelt helyet kap a a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, és gyülekezeteink és intézményeink is beszámolnak a húsvét óta eltelt időszakról.
 • Égni, de közben nem kiégni

  Május 10-ig lehet jelentkezni a Gyökössy Intézet azon nyári programjára, amely kifejezetten kerületünk lelkipásztorai számára hírdettek meg. Az intézet programja a lelkipásztorok lelki épülését és az elhívásban való megerősödését szolgálja.
 • Az élet vize Sátoraljaújhelyen

  Harmadik alkalommal rendezi meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület azt a missziói alkalmát, amelynek helyszíne egy város főtere. Idén május 11-én, szombaton 13 órai kezdettel Sátoraljaújhely ad otthont alkalmunknak.
 • "Ez az a nap" jön Miskolcra

  A június 1-én zenés dicsőítő rendezvény miskolcra látogat. Április 23-i sajtótájékozatón azt is megtudtuk, hogy az esemény kiemelt fellépője Chris Tomlin, a modern gospel egyik legismertebb képviselője lesz.
 • Zsinati összefoglaló

  A Magyarországi Református Egyház XV. zsinati ciklusának kilencedik ülésének rövid összefoglalóját olvashatják.
 • Akik sokakat az igazságra visznek

  Április 3-án lett volna 95 éves Dr. Mészáros István az egyházkerület volt püspöke, az újra indult sárospataki teológiai tanára. Születésének 95. évfordulója apróján olvashatják összeállításunkat.
 • Megjelent a reForrás húsvéti száma

  Húsvéti számunkban kiemelt helyet kap a Sárospataki Hittudományi Egyetem és az Élő Ige éve, de ezen az éven is fogalkozunk a házasság hetével, az egyetemes imahéttel, és gyülekezeteink és intézményeink is beszámolnak a karácsony óta eltelt időszakról.
 • Magyar Érdemrendet kapott Dr. Dienes Dénes

  Március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adományozták Dr. Dienes Dénesnek a Kollégium intézményeinek nemzetközileg is elismert szellemi központtá alakításában és a magyar kora újkor teológiatörténetének kutatásában elért eredményei elismeréseként.
 • Lévay József Díjat kapott Szabó Dániel

  Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata Lévay József Díjat adományozott Szabó Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület korábbi főgondnokának
 • Férfinak és Nőnek teremtette

  Március 13-án Férfinak és Nőnek teremtette címmel megtartotta előadását Pécsi RIta, a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem Felnőtt és Továbbképzési Intézete (SRTA FTI) szervezésében
 • Bátran (F)élni

  Ezzel a címmel rendezte meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági missziója február 2–4. között harmadik téli táborát. A több mint hatvan, Miskolcról és környékéről összegyűlt 12 - 18 év közötti fiatal, köztük a Miskolc-Avasi gyülekezet teljes konfirmandus csapata is ...
 • Balog Zoltán lemondott

  Balog Zoltán a Dunamelléki egyházkerület püspöke a február 16-án tartott Zsinati értekezleten lemondott a Magyar Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöki tisztségéről.
 • A Hittudomány Egyeteme

  Február 1-től a Sárospataki Református Teológiai Akadémia, Sárospataki Református Hittudományi Egyetemként (SRHE) folytatja tovább tevékenységét. Az intézmény egyetemmé válásáról a parlament döntött, ezzel kapcsolatosan. A döntést megelőző általános vitából dr. Hörcsik Richárd képviselő, teológiai tanár parlamenti felszólalását olvashatják:
 • Lelkipásztorok jelölését várják a Dobos Károly-díjra

  Az MRE Missziói Szolgálata ezen esztendőben is várja olyan lelkipásztorok jelölését, akik a gyülekezetben hűséggel szolgáló, gyülekezetét megőrző, azt építő, és vele közösséget vállaló szolgatárs. A díjra olyan lelkészek jelölhetők, akinek gyülekezeti lelkészi szolgálati ideje legalább húsz év.
 • Igazat mondd, ne csak a valódit - Népszámlálás után

  Szemán Ákos presbiter főjegyzőt, Duráczky Bálint szociológust, Nagy Károly Zsolt antropológust és Ifj. Csomós József ifjúsági referenst kérdeztük milyen módon érdemes foglalkoznunk a népszámlálás eredményeivel.
 • „Gyere haza, ünnepeljünk együtt!”

  2024. február 1-től a kerület Teológiája alkalmazott tudományok egyetemeként, Sárospataki Református Hittudományi Egyetem néven működik tovább. Ennek alkalmával az intézmény közös ünneplésre hívja kerületünk tagjait.
 • Megújult egyházunk hivatalos honlapja

  A reformatus.hu megújult formában várja olvasóit. Ezzel párhuzamosan elindult a reformatusegyhaz.hu weboldal is. Az új felületre átkerültek statikus tartalmak, a reformatus.hu pedig kizárólag a hírek, cikkek, videók közzétételének helye lesz.
1 2 3 4 5 >