Reforrás Magazin

Cikk borítóképe ReForrás 24/1
PDF letöltése

Legfrissebb számunk tartalmából

Az újság hasábjain olvashatnak a húsvéti ünnepekre készülve, meditációkat, történeteket és portrékat kerületünk életéből. Ezen az éven is fogalkozunk a házasság hetével, az egyetemes imahéttel, de gyülekezeteink és intézményeink is beszámolnak a karácsony óta eltelt időszakról. Húsvéti számunkban kiemelt helyet kap a Sárospataki Hittudományi Egyetem és az Élő Ige éve.

"Akié a jövő!" címmel olvashatják a reForrás Magazin húsvéti számának meditációját az érdeklődők, Szikszai Szabolcs egyetemi lelkésztől.

A húsvéti ünnepek kapcsán dr. Kis Klára értekezik Ő él Ő ige címmel. Igazat mondd, ne csak a valódit rovatunkban is az élő ige kérdését boncolgatják teológiai professzorok. A gyereksarok rovatunk tovább folytatódik, melyet azért indítottunk, hogy a kicsik se maradjanak ki.

Hitvallásaink rovatban ezúttal ifj. Csomós József ír a Heidelbergi káté 45. kérdésével kapcsolatban.

A Házasság Hete kapcsán dr. Kustár Zoltán professzor gondolatait olvashatjuk, aki arra kérdésre válaszol, milyen is a házasság a Biblia szerint. A Történet és recept rovatunkban két görög étellel ismerkedhetünk meg. A rovat alapját adja a receptekhez köthető történet „Bodrog-parti Athén" címmel.

Most induló, Szeretetszolgálat rovatunkban Hajnal Andrással, a TIREK

Szeretetszolgálatának igazgatójával készült interjút olvasthanak, a "Szeretet szolgálata" címmel.

Egyházkerületünk területén működő református intézményeink és gyülekezeteink is hírt adnak magukról a karácsony óta eltelt időszakról. Emellett kiemelten foglalkozunk a nemrég egyetemi rangra emelkedett Sárospataki Teológiával. Az intézmény oktatási palettája mellett, dr. Enghy Sándor rektor interjúját is olvashatják az érdeklődők, akivel Szalay László Pál beszélgetett.

Egyház és Irodalom rovatban pedig olvashatnak Zergi Gábor lelkipásztor igehirdetéses kötetéről is.

Az élő ige éve különleges módon kíséri végig lapszámunkat, mível arról kérdeztük kerületünk tagjait, számukra mit jelent az élő ige.