Otthon

 • Otthon

  Sok családban öröm, ha gyermek születik. Örülnek a szülők, nagyszülők, rokonok, barátok. Tervezgetünk, próbáljuk összegyűjteni mindazt, amire szükség lehet. Persze már a készülődéskor kérdés, hogy kislány vagy kisfiú lesz-e a kis jövevény, hiszen a színek világában már itt különbség van, és a rokonok gyermekei között is – vajon fogjuk-e tudni használni az unokatestvér vagy a barátnő babájának csupán néhányszor használt, és gyorsan kinőtt kis ruháit.

 • Szeretet-ízű vajastekercs

  Én már kóstoltam, és szerintem rajtam kívül még több százan. Hatalmas adagokban készül, és egyszerűségében nagyszerű. Igazi házi sütemény, nem nehéz, minden rafináltságot nélkülöz: az, aminek látszik. Egyetlen baj van vele. Egy darab sosem elég.

 • Élj egy kevés borral…?!

  Szeretem a jó bort. Nem akármelyiket: nem mindegy számomra, mit töltök a pohárba, és milyen pohárba töltök. Tátott szájjal hallgatom mégis azokat, akik értenek is hozzá. 
 • Az ősz az iskolások életében

  A családok számára a szeptember nemcsak a tanszerek beszerzését, a napirend változását jelenti, hanem egyfajta családi erőt megmutató időszak is.
 • Karácsonyi duplázás – két recept azoknak, akik nem szeretnék a főzés kedvéért kihagyni a karácsonyesti istentiszteletet –

  Olyan kevés időt töltünk közösen asztal mellett, karácsonyeste tehát aki csak teheti, valami különlegeset akar. A hagyományos karácsonyesti ételek általában frissen készülnek, frissen finomak, kérdéssé válik tehát, melyik hagyományt helyezzük előtérbe: templomba menjünk, vagy a konyhában töltsük a karácsonyestét?
 • Karácsony színe és fonákja

  Októberben láttam először a boltokban szaloncukrot, csoki mikulást, majd megjelentek az ünnepi dobozolású tisztálkodó szerek, pipere-holmik, és lassan amire csak lehetett, karácsonyi csomagolás került.
 • Mitől jó a házasság? (első rész)

  Amikor egy ifjú pár szerelmes szívvel házasságot köt, akkor ott ég lelkükben a vágy, hogy egész életüket szeretetben, békességben, boldogan együtt éljék le. Meg vannak arról győződve, még ha az egész világon mindenki más elválna, az ő szerelmük akkor is örökké megmaradna, mert olyan tökéletesen boldog szerelem, mint az övék, még soha nem akadt a történelem során. Aztán telik az idő és minden második házaspár elválik.

 • Mission ( im)possible

  Azt gondolom minden film, amit érdemes megnézni két dologtól lehet jó. Izgalmas a történet amit feldolgoz, és talán még ettől is izgalmasabb a film zenéje. Anélkül, hogy különösebb elemzésbe, bocsátkoznék a fenti cím alatt megkomponált filmekről és a hozzá írt zenei témáról, annyit kell tudnunk, hogy egy különleges küldetésről szól. Olyan feladatot kell teljesíteni a főhőseinknek, aminek sikere bizonytalan. Ezért lehetetlennek látszik a küldetés.

 • Mitől jó a házasság? (II.rész) Mire vágyik a nő?

  Az előző részben láthattuk, a párok azért kötnek házasságot, mert egymásban vélik megtalálni az oly nagyon áhított boldogságot, ugyanakkor az is tény, hogy senki sem akar cseléd vagy rabszolga lenni a párja mellett. A menyasszony és a vőlegény is azt reméli, hogy a társától megkapja mindazt a jót, amire vágyik.