PDF letöltése

ReForrás22/2

 • Mission ( im)possible

  Azt gondolom minden film, amit érdemes megnézni két dologtól lehet jó. Izgalmas a történet amit feldolgoz, és talán még ettől is izgalmasabb a film zenéje. Anélkül, hogy különösebb elemzésbe, bocsátkoznék a fenti cím alatt megkomponált filmekről és a hozzá írt zenei témáról, annyit kell tudnunk, hogy egy különleges küldetésről szól. Olyan feladatot kell teljesíteni a főhőseinknek, aminek sikere bizonytalan. Ezért lehetetlennek látszik a küldetés.
 • Mint(h)a Egyház?!

  Egy átlagos vasárnapi istentisztelet után egy kellemes kávéval a kezünkben beszélgettünk az igehirdetésről, a gyülekezetről, amit Isten Lelke által épít közöttünk és egy újonnan betérő érdeklődő próbálta felvenni egyházunk – ha nem is a moirák fonta – kusza fonalát.
 • Mitől jó a házasság? (II.rész) Mire vágyik a nő?

  Az előző részben láthattuk, a párok azért kötnek házasságot, mert egymásban vélik megtalálni az oly nagyon áhított boldogságot, ugyanakkor az is tény, hogy senki sem akar cseléd vagy rabszolga lenni a párja mellett. A menyasszony és a vőlegény is azt reméli, hogy a társától megkapja mindazt a jót, amire vágyik.
 • Szolgálni csak hűséggel lehet

  Kiss István 47 éve szolgál lelkipásztorként három Borsod-Gömöri faluban, Alsószuha – Zádorfalva- Szuhafő gyülekezeteiben. Költözés előtt áll. Amikor megérkeztünk az alsószuhai parókia udvarára, a frissen kaszált fű illata lengte be az eső utáni levegőt. A tornácon megállva rácsodálkoztunk a környező dombok szelíd vonulataira, a fák és bokrok tavaszt ünneplő virágaira. Valami rendkívüli nyugalom áradt itt mindenből.
 • Hatályba lépett az új Alkotmánytörvény

  A Zsinat 2022. április 6-án, Balatonszárszón megtartott ülésén elfogadta a Magyarországi Református Egyház Alkotmánytörvényét, mely 2022. május 1-én lépett hatályba. Az új Alkotmánytörvény elfogadásának több oka volt. Egyrészt az 1994. évi II. törvényként kihirdetett korábbi alkotmányt –, mely 1995. január 1-től 2022. április 30-ig volt hatályban – 19 alkalommal módosította a Zsinat.
 • Isten előhoz ót és újat

  „Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Az én segítségem az Úrtól van, aki teremtette az eget és földet” (Zsoltárok 121:1-2.)