Keresztyén párkereső tréning nap a 100 szingli blog szervezésében: „Hozzunk össze” 100 megtért református egyedülállót!

A nap a regisztráció után előadással indult, amit kiscsoportos beszélgetés követett. A közös ebéd után 14 órától a délelőtti előadás folytatását hallhattuk, amit a program zárásaként ismét kis csoportokban beszéltünk meg, gondoltunk tovább. Az alkalmat 16 órakor imádsággal zártuk.
A tréning nap címe: „A szingli jelenség lélektana” volt, melyet Feri bácsi két részre osztott.
Délelőtt beszélt az egyedülállóság dilemmáiról (Nincs senki a láthatáron, akarja-e Isten, hogy megházasodjak?), ezen belül letisztáztuk a terminológiai különbséget a „szingli” és az egyedülálló között.
A szingli: tudatosan egyedül marad, választva ezzel a függetlenséget és „szabadságot”, nemet mondva a felelősségvállalásnak és elköteleződésnek. Ezzel szemben a keresztyén egyedülálló nem önző indokokból marad egyedül. Ha Isten a házasság lehetőségét elé hozza, kész lépni, odaszánni magát egy kapcsolatnak, és mindazoknak, ami egy keresztyén házassággal jár.
Délután a „Társkeresés” volt a fő téma, amin belül a keresztyén párválasztás fő alappillérei kerültek említésre – és a baklövések, félreértések ezzel kapcsolatban. Szó esett a nemi szerepekről és a házasság intézményének biblikus alapjairól , Isten eredeti elképzeléseiről a férfi-női kapcsolatokról.
Istennek adunk hálát, hogy ismét összegyűlhettünk az első, augusztusi, Budapesten megszervezett keresztyén párkereső tréning nap után negyed évvel, és imádságos szívvel készülünk a három hónap múlva ismét megrendezendő februári alkalomra.
Blogunk célja – ami a címében is megfogalmazódik –, hogy összehozza azokat az egyedülállókat, akik hasonlóan gondolkodnak Istenről, párválasztásról, házasságról. A mintegy másfél éve indult online felület heti rendszerességgel jelenít meg írásokat a keresztyén párkeresés témájában. Lelkészek és hívő laikusok, házasok és páratlanok, szakemberek és „hétköznapi” emberek gondolatai olvashatók: tanácsok, reflexiók, személyes tapasztalatok, igei gondolatok stb. Mindezekre a „komment” funkción keresztül pedig reagálni is lehet. Így tesszük az oldalt még inkább interaktívvá író és olvasó, olvasó és olvasó között, hogy kialakuljon egy beszélgetés, lehessen ismerkedni és közösségben lenni a keresztyén egyedülállóknak.
Kiss Ábel Lukács
blog szerkesztő, presbiter
(www.szazszingli.blogspot.com)Debrecen-Csapókerti Gyülekezet