Húsvéti koncert Mezőzomboron

Gyülekezetünk egyik fiatal tagja – Hornyikné Kovács Katalin –, aki korábban maga is tagja volt a Magyar Continental Singers-nek, azzal a hírrel örvendeztetett meg – még valamikor februárban –, hogy sikerült meghívni az együttest nagycsütörtök estére hozzánk egy koncertre. Istennek legyen hála, sokak imádsága meghallgatásra talált, és sok áldozatkész lélek munkálkodott, hogy csodálatos alkalomra kerülhetett sor a mezőzombori Közösségi Ház nagytermében.
A zenekar tagjai már délután megérkeztek, és előkészítettek mindent a profi előadáshoz. Nem csak a hangosítás, az ének és a zene volt professzionális, – nem csak ettől volt jó, hanem az a Lélektől áthatott, magával ragadó előadásmód, amelynek hatása alól nem vonhatta ki magát egyetlen jelenlévő sem. A műsor folyamán az énekesek és a zenekar tagjai is bizonyságot tettek hitükről egy-egy mondatban, és elhangzott egy hosszabb bizonyságtétel is, ami még hitelesebbé tette éneküket, zenéjüket.
Nem csak a zenekar volt felekezetközi, a hallgatóság is. De ezen az alkalmon csak az számított, hogy Istent magasztaljuk, Jézust dicsőítsük, és engedjük, hogy a Szentlélek áthasson mindnyájunkat.
Nem csak a helybeliek, hanem a környékről – Miskolctól Karcsáig hét településről – is szép számmal érkeztek az előadásra. Sokakban ott volt a kíváncsiság, hiszen nem ismerték, nem sokat tudtak az emberek a zenekarról. Akik pedig már ismerték, hallották őket, azért voltak telve várakozással, mert ők már tudták, hogy mire számíthatnak.
Azok számára, akik részesei voltak a koncertnek, maradandó élményt nyújtottak, és valami különleges, felemelő módon „hangolódtunk” az ünnepre.
Illesse köszönet Hornyikné Kovács Katalint és férjét a szervezésben és az előkészületekben végzett munkájukért, községünk polgármesterét, Radó Bélát, aki a koncert után ízletes vacsorával látta vendégül a zenekar tagjait, és gyülekezetünk asszonyait, akik süteményekkel járultak hozzá a szeretetvendégséghez. Soli Deo Gloria!
Hegedűs Aranka
református lelkipásztor
Juszku Gergő /fotó/