Hírcsokor a sárospataki gyülekezetből

Őszi evangélizációs szolgálatok voltak a sárospataki református templomban. Mátyás Sándor nyékládházi és Tar László Péter mádi lelkipásztor a gimnázium ifjúsága, Horkay László volt kárpátaljai püspök pedig a gyülekezet tagjai számára nyújtott lelki útmutatást a presbiterválasztás idején.

A kegyeleti ünnepekben a temetőkertben is voltak istentiszteletek, és áldással indult el az immár 8. alkalommal megrendezett zempléni vadászlovaglás .

A sárospataki kreatív kör tagjai lelkesedéssel készülnek az a dventi jótékonysági szeretetbazár alkalmára, melyet december 4-én vasárnap délután 3 órakor tartanak a Nőszövetséggel karöltve a Mudrány teremben. Az alkalmon közreműködik a Zsindely zenekar, valamint bemutatkoznak a konfirmandusok és az új presbiterek. Sárospatak városa is elkészíti adventi koszorúját, az ünnepre való előkészülethez négy közösségi alkalommal járul hozzá a gyertyagyújtási ünnepségeken az adventi vasárnapok estéjén 18 órai kezdettel. Az eseményen műsorral szolgálnak az iskolák tanulói, köszöntést mondanak az egyházak, iskolák, vállalkozók, civil szervezetek képviselői, a jótékonyságot pedig cipős-doboz akcióval, és a jelenlévők süteménnyel megajándékozásával gyakorolhatják az eseményen résztvevők. December 11-én vasárnap 15 óra 30-kor kerül sor a sárospataki adventi hangversenyre.

Virágh Sándor lelkipásztor