I. Varbói Református Gyermektábor

A táborban 13 munkatárs segédkezett, 8 lelkipásztor, 1 tanítónő, valamint 4 egyetemista és gimnazista. Ezen kívül sok varbói idős és fiatal segített a szervezésben, a foglalkozások, szabadidős programok és az étkezések zökkenőmentes lebonyolításában.

A hét programjainak többsége két fő helyszínen zajlott. A Fónagyságban, mely Varbótól kb. 3 km-re fekszik, ahol a gyermekek szállása is volt, valamint Varbón a református templomban és környékén: a templomkertben, a gyülekezeti házban és az ifjúsági teremben. A két helyszín közötti távolságot a gyermekek kerékpárokkal tették meg, melyeknek a helyszínre és az onnan való hazaszállításáról a szervezők gondoskodtak.

A táborban reggelivel kezdtük a napot a Fónagyságban (a pénteki nap kivételével), majd  kis biciklizés után Varbón a templomban áhítattal folytattuk, ezután pedig egyházi témájú foglalkozásokon vettek részt a gyermekek. 4 illetve 2 csoportra osztva, bibliaismeret-, egyháztörténet- és énekórákat tartottak nekik a munkatársak. Az ebédet (hétfő kivételével) a gyülekezeti házban fogyasztottuk el, melyet a helyi óvodában készítettek nekünk. Délután számos szabadidős tevékenység közül választhattak a gyermekek, este pedig ismét a Fónagyságba mentünk vacsorázni (kedd kivételével), majd újra áhítaton vettünk részt.

A hét témája a „Kenyér a Bibliában" volt. Ehhez kapcsolódva Illés  és a sareptai özvegy történetét, az úrvacsorát, az 5000 férfi megvendégelését  és a magvető példázatát dolgozták fel a csoportok. Az egyháztörténet-órákon a Kálvin emlékévek kapcsán Kálvin életét és munkásságát, valamint ennek magyarországi vonatkozásait ismerhették meg a gyermekek, az énekórákon pedig ifjúsági énekeket énekeltek gitárkísérettel.

A délutáni programok nagyon változatosak és gazdagok voltak, ezért azokról itt nem tudunk beszámolni részletesen, de a www.tirek.hu , vagy a www.felsobarcika.tirek.hu címen többet is megtudhat a táborról a kedves olvasó, valamint nagyon sok fényképet is nézhet.

Remélem, hogy Isten segítségével, néhány napos magvetésünk eredményeképpen sok mag esett jó földbe és gyümölcsöt terem majd Egyházunk, Nemzetünk javára és  a mi Urunk dicsőségére. Harminc, hatvan, százannyit...

Köszönjük a házigazdáknak, minden támogatónak, munkatársnak és segítőnek, hogy lehetővé tették e hét megvalósulását, és segítették lebonyolítását! Köszönjük a szülőknek, hogy ezt a tábort választották gyermekeiknek és ránk bízták őket! Köszönjük a gyermekeknek, hogy eljöttek és együtt lehettünk, valamint azt is köszönjük, hogy ilyen jól viselkedtek! Hálás szívvel köszönjük Istennek, hogy összegyűjtött bennünket, hogy megáldotta együttlétünket, hogy minden napra jó időt és jó egészséget adott mindnyájunknak!

Bízom benne, hogy jövőre is találkozunk Varbón, esetleg máshol.

Kazincbarcika, 2009. július 06.

Kolumbán Áron