Hírcsokor a sárospataki gyülekezetből

Beszámoló hangzott el a misszió történetéről, mai tevékenységi területeiről. Találkoztak egy-egy alkalom keretében a teológus és gimnazista ifjúsággal is. Az alkalom perselypénze a misszió ügyét támogatta, valamint Sárospatakon a Heitzmann cukrászdában került elhelyezésre egy adománygyűjtő persely, mely a Matolcsy Miklósné alapítvány céljait szolgálja.

Sárospatakon a reformáció hetében az érdeklődők bibliás fejedelmeinkről, Rákóczi Zsigmondról, I. Rákóczi Györgyről, Lorántffy Zsuzsannáról hallhattak előadássorozatot. A Biblia éve jegyében a hét záró alkalmául a Biblia boldog emberei címet viselő előadás szolgált a budapesti Márai szalon sárospataki „különkiadásaként". A középpontban a „boldogmondó" zsoltárok és hegyi beszéd boldogmondásai álltak  Szigethy Gábor evangélikus részről irodalmi szempontból, Xeravits Géza katolikus részről, mint teológiai tanár tudományos szempontból és Virágh Sándor református részről a gyakorló lelkész szempontjából szólt a témához  a Rákóczi várban megrendezett alkalmon. A nagy érdeklődéssel fogadott eseményen népzenével közreműködött Szebényi Lúcia és a Zsindely együttes, Kövér Zsolt cukrászmester süteményei mellé pedig a Götz pincészet ajánlotta kitűnő borait.

A karácsonyi ünnepre való lelki előkészületet szolgálta Sárospatakon a nőszövetség hagyományos adventnyitó teadélutánja és szeretetbazárja, melyen Miskolcról a Lorántffy Zsuzsanna kismamaház küldöttsége mutatta be az intézmény életét. Az adventi istentiszteleteket gyermekek szolgálata gazdagítja a gyertyák meggyújtásakor, és idén is megrendezésre kerül a Református Kollégium imatermében az adventi hangverseny, kilenc sárospataki kórus részvételével.

Virágh Sándor, Sárospatak