CD ajánló

A Miskolci Lévay József Református Gimnázium Lámpás csoportjának 2007 júniusában megadatott az a lehetőség, hogy az Európa Rádió miskolci stúdiójában elkészíthesse első önálló albumát. A szóbeli érettségi vizsgák időszakában 10 napon át folytak a felvétel munkálatai éjjel és nappal a nagy hőségben. Jelenlegi és egykori lévays diákok, segítők, barátok működtek közre az elkészítésben. Vincze László, a hangmérnökünk (aki egyébként a bakonyszentkirályi református egyházközség kántora) végtelen türelméről és béketűréséről tett tanúbizonyságot, hiszen egy-egy dalt akár hússzor is fel kellett venni, mire megfelelő lett a vágási nyersanyag. Az egyes dalokat sávonként kellett rögzíteni, azaz minden hangszert, éneket és vokált külön-külön.

A felvétel után a vágási és keverési munkák három hónapig zajlottak, majd a dalok jogvédése és a kiadás megszervezése, levezetése következett. November első napjaiban jelenhetett meg az album, melynek címadó dala az az ének (Az Úr a menedék), amely a Máon Református Szeretetotthon 10. évfordulójára született.

Az új lemez egyébként református énekeskönyvi énekfeldolgozásokat és saját szerzeményeket tartalmaz. A mintegy 55 percnyi hanganyagon az énekhangot akusztikus-, szóló-, és basszusgitár, dob, billentyű, fuvola, cselló kíséri.

A CD-n közreműködtek:

Ének, vokál: Boda Lídia, Gubányi Katalin, Jerebák Anikó, Péter András, Szabó András, Thoma László

Gitár: Bodonyi Richárd, Kiss Ábel Lukács, Tóth Péter

Billentyű: Péter Zsófia, Michael Dench

Dob: Péter András, Tóth Péter

Basszusgitár: Szuhánszky Rúben

Cselló: Thoma László

Fuvola: Gubányi Éva

Az albumot nem csak az ifjúsági korosztálynak ajánlom szeretettel a figyelmébe, hanem mindenkinek, aki szereti a zenét, Isten dicséretét. Soli Deo Gloria!


Az Európa Rádió gondozásában megjelenő lemez ára 1500 Ft. Megvásárolható, ill. megrendelhető a Tiszáninnen Református Egyházkerület Missziói Központjában, vagy Thoma László vallástanárnál (Tel: 30/653-1493; mail: joel3@freemail.hu).

Thoma László

vallástanár