Alacskai „Egyetlen Út”

Bihari Richárd lelkipásztor testvérünk alacskai szolgálati évei alatt különböző egyházi és községi alkalmakra egy zenét szerető és játszó zenekart hozott létre a gyülekezet fiataljaiból. Ez a kis csapat ökumenikus imahéten, ifjúsági csendesnapon, hálaadó alkalmon vagy éppen falunapon, kenyérszentelési ünnepségen szolgálta a közösség és Isten ügyét.

A 2007-es esztendő csak annyi változást hozott a „zenekar" életében, hogy a szolgálatok rendszeressé váltak és számuk megnövekedett. Hetente próbákat iktattunk be, hiszen mindannyiunk számára szükséges a gyakorlás, hogy kellő minőségben tudjuk kísérni az ifjúsági énekeket. Nem saját szerzeményeket játszunk, hanem református és más keresztyén közösségek közkedvelt dicséreteiből válogattuk össze azt a repertoárt, amivel ma is szolgálunk.

2007 augusztusától az Egyetlen Út tagjai: Elek János-dob, Elek Judit-gitár, ének, Kemény István-basszusgitár, Kiss Bence-gitár, Mezey Martina-zongora, Miliczki Viktória- furulya.

Váltakozva hol saját gyülekezetünkben, hol pedig vendégként szomszédos települések egyházközségeiben szolgáltunk és szolgálunk: így jártunk a sajószentpéter-bányai, a varbói gyülekezetekben, de vezettük az éneklést Mezőcsáton az egyházmegyei ifjúsági csendesnapon, és Alacskán is tartottunk zenés-ifjúsági istentiszteleteket, ahol mindig vendég igehirdető szolgált közöttünk (Major Zsolt - Sajószentpéter-Bánya, Szűcs Endre - Dédes-Bántapolcsány, ifj. Csomós József - Miskolc-Pereces).

A 2008-as esztendőre célkitűzésünk, hogy a Pitypalatty-völgyben, Sajószentpéteren és itt Alacskán is mind több fiatalt tudjunk megszólítani zenés szolgálatainkkal. Ezért húsvétra közös völgyi passiót tervezünk és a tavasz folyamán célkitűzésünk, hogy végiglátogatjuk a helyi gyülekezeteket.

Április 19-én Alacskára várjuk a Borsod-Gömöri egyházmegye ifjúságát csendesnapra, amelynek során a dicsőítés vezetése lesz zenekarunk feladata. Nyárra pedig egy olyan egyhetes tábort szervezünk Somogy megyében, amelynek keretén belül a vendéglátó gyülekezetekben (Kisasszond, Csököly, Gige és Kaposfő) szolgálnánk estéről estére, napközben pedig tartalmas kikapcsolódásban lenne részünk kirándulásokkal, előadásokkal, szabad programokkal.

Bízunk abban, hogy ezek a könnyedebb hangvételű istentiszteletek gyülekezet- és egyházépítésünknek hasznos és áldásos eszközei lehetnek. Reméljük, hogy nemcsak a fiatalokat tudjuk megszólítani, hanem rajtuk keresztül családtagjaikat is közelebb tudjuk hozni gyülekezethez, templomhoz, Istenhez.

Kemény István

lelkipásztor