Harsányban konfirmáltak találkozója

Ifj. Szombathy Dénes lelkipásztor is régóta tervezgetett egy olyan alkalmat, amelyre összegyűlhetnek a fiatalok, és amelyen szívesen, jó kedvvel vehetnek részt.

Augusztus 5-én vasárnap 84 volt konfirmált fiatal gyűlt össze Harsányban, csatlakozva a délutáni istentiszteleten résztvevő többi gyülekezeti taghoz. Az igehirdetés János evangéliumából vett textus alapján az aratásról szólt, majd a szokott énekeken túl id. Szombathy Dénes tanított a fiataloknak egy róluk, nekik szóló éneket.

A templomi alkalmat vetélkedő követte a parókia udvarán. A csoportokat az egy évben konfirmáltak alkották. A „korelnök" csapat több mint 25 éve konfirmált, a legfiatalabbak pedig idén. A vetélkedő során a csapattagoknak föl kellett eleveníteniük bibliaismeretüket a lelkipásztor kérdéseire válaszolva, ez a 2004-ben konfirmáltaknak sikerült legjobban. A résztvevők is kérdezhettek a lelkipásztortól. A kérdések között leggyakrabban a folytatás iránti igény fogalmazódott meg: mikor tudnak a jövőben ugyanígy találkozni, ugyanilyen hangulatban együtt lenni. A szeretetvendégség keretében kötetlen beszélgetés során meg is állapodtak: lesz folytatás. Mi pedig szívesen beszámolunk ezekről az alkalmakról is.

(a szerk.)