Ajánló

Kis Gergely Márton a népművészet ifjú mestere, magas szintű virtuóz játékával, erőteljes énekhangjával, igényes előadásával, értékes dallamaival jó példa lehet minden citerás számára.

A hangfelvételen hallható változatos citerahangzások, az egyszerű, de mégis egyéni hangú feldolgozások a hangszer adta lehetőségek szélesítését, s ezáltal a citera magasabb szintre emelését példázzák.

Hangfelvétel műsorszámai: szilágysági, Galga menti, alföldi, nagykunsági, délalföldi, Zobor vidéki, moldvai, Maros menti, felvidéki, dél-dunántúli, nyírségi dallamok és református énekek. (Elérhetőség: 06 27 503-210; mobil: 06 30 489-8676)

Berkesi Alex kiugró tehetségű 31 éves basszusgitáros nagy nevű zenész-családból származik, ahol a ZENE a természetes élettér elválaszthatatlan része. Hangszerével bejárta a fél világot. Először Görögország, Törökország, Egyiptom, Izrael, Olaszország, majd egy hosszabb németországi szerződés után Hollandia, Mexikó, végül Észak- és Dél-Amerika. A családi hagyományok és a nyílt gondolkodás kapcsán a református zenei közegben épp olyan otthonosan mozog, mint Bach és a népzene, vagy ahogy ma mondjuk a világzene területén. Berkesi Alex „FEHÉR" című harmadik szólóalbuma a 151. dicséretünk feldolgozásával kezdődik, ezúttal mégis inkább saját kompozícióin van a hangsúly. A különleges hangszerelés, valamint a koncerteken látható látványos koreográfia mellett Berkesi Bea csodálatos hangja és Berkesi Boglárka közreműködése teszi felejthetetlenné a „FEHÉR" című albumot. Berkesi Alex és együttese igyekszik valamennyi koncertfelkérésnek eleget tenni.

(Terjesztő: Stereo Kft. Cím: 1114 Budapest Bartók Béla út 59. T/F: 06 1 466-9674, 06 1 385-6343; E-mail: stereoperiferic@mail.datanet.hu; www.perifericrecords.com)