Harsányi "akadályverseny" 2004

Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a gyermekek nagyobb közösségben legyenek, mint egy hittanos csoport, vagy egy falu fiatalsága. Egy-egy ilyen nap lehetőséget ad arra, hogy megtapasztalják, mások is járnak hitoktatásra, mások is tanulnak a Bibliáról, mások is jól érzik magukat ilyen közösségben, illetve új barátokat is szerezhetnek.

Idén Bőcs, Kazincbarcika-Felső, Borsodgeszt, Nyékládháza, Vatta, Bükkaranyos, Miskolc-Szirma és Harsány hittanosai vettek részt a versenyben. A szervezésben és a lebonyolításban szerepet vállaltak: Mészáros Viktória, Kolumbán Gábor, Prókai Árpád, id. Szombathy Dénes, ifj. Szombathy Dénes lelkipásztorok, Tóth Orsolya teológiai hallgató, Kolumbánné Molnár Annamária, Németh Georgina, Szombathyné Szőnyi Márta és Birinyi Márk pedagógusok, valamint a vendég és a házigazda gyülekezet áldozatkész tagjai: Barczi Lajosné, Bacskainé Gonda Katalin, Kelemen Imréné, Illés Sándorné, Czeglédi Antal, Czeglédi Judit, Toma András és Kolozsvári András.

Az érkező gyermekeket a gyülekezeti teremben fogadtuk, ahol a nap gitáros énektanulással indult. Általában nyílt pályán szervezik az akadályversenyeket, így szerettük volna mi is és a kalandra felkészült gyermekek is, ám az időjárás nem kedvezett nekünk. Egész délelőtt esett, így az 58 gyermek és a felnőttek terep helyett a templomba mentek, ahol csoportokra osztottuk a gyermekeket, és megkezdődött a verseny. A csoportok összetételénél figyeltünk arra, hogy korosztály és gyülekezet szempontjából egyaránt vegyes társaságokat állítsunk össze. Először meglepődve figyelgették egymást az „idegenek", a második feladat után azonban már úgy dolgoztak együtt a gyermekek, mintha együtt nőttek volna fel. A feladatok között mozgásos és ügyességi feladatok helyett bibliai, műveltségi kvíz-játékok szerepeltek. A gyermekek számot adtak bibliaismeretükről, általános műveltségükről, olvasottságukról, valamint arról, hogyan tudnak kapcsolatot teremteni, és közösségben dolgozni. A vidám együttlét és játék után szerény ebéd következett, majd az eredményhirdetés és jutalmazás.

Mindezek után így köszöntünk el: Jövőre ismét találkozunk!

Szombathyné Szőnyi Márta

Harsány