A Zempléni Egyházmegye Ifjúsági Táborhelye Bózsva

Két egymástól független épületben tudjuk a pihenni, kirándulni, ismeretekben gazdagodni akaró egyházi, iskolai, alapítványi csoportokat, továbbá nagyobb létszámú baráti társaságokat, családokat fogadni.
Az I-es (volt parókia) épületben 3 szoba és 1 vezetői kisszoba van. Befogadóképessége 25-30 fő. A teakonyha kombinált hűtőszekrénnyel, edényekkel, evőeszközökkel, poharakkal van felszerelve. A vizesblokkban 3 zuhanyozó, 3 kézmosó - természetesen hideg-meleg vízzel - és 3 WC található. A fedett teraszon van lehetőség az étkezésre, foglalkozások megtartására. A pingpong asztal, a nagy udvar, a focikapuk lehetőséget adnak a sportolásra.
A II-es (volt iskola) épületben, melynek bővítése jelenleg folyamatban van, 4 szoba és 1 vezetői kisszoba van, illetve lesz nyárra. Befogadóképessége 40-45 fő. A teakonyha hasonló felszereltségű, mint a másik épületben. A vizesblokkban egy fürdőkád, 3 zuhanyozó és egy WC van. Külön helyen még két WC található. A nyitott teraszt a tavasz folyamán szeretnénk elkészíttetni. Pingpongozni, focizni itt is lehet.
Ágynemű egyik épületben sincs, hálózsákokat hoznak a csoportok. Sátorverési lehetőség mindkét udvaron van. Az épületek természetesen külön csoportok számára is igénybe vehetőek - különböző telken vannak az épületek - illetve nagyobb csoport számára mindkét épület együtt is igényelhető.
A szállásdíj 600 Ft/fő/nap. Mivel az épületek nem fűthetők, ezért júniustól szeptember közepéig tudjuk fogadni a csoportokat. Néhány hét már most le van foglalva erre a nyárra, de azért van még szabad időpont. Várjuk szeretettel a gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket is.
Egyházkerületi, egyházmegyei támogatással, valamint pályázatok kihasználásával végezzük 1996 óta a táborhely renoválását, kialakítását. Jelen tájékoztatómat szeretném felhasználni arra, hogy segítséget kérjek a testvérektől. Minden olyan segítséget örömmel és köszönettel fogadunk, amellyel szebbé, kényelmesebbé tehetjük a táborhelyet. Most, a bővítés elkészültével különösen is nagy szükségünk lenne ágyakra, lehetőleg emeletesekre. Igen örülnénk neki, ha valaki hozzá tudna segíteni bennünket ahhoz, hogy intézményekből leselejtezett, de még használható ágyakat beszerezhessünk. Nagyon jól tudnánk hasznosítani plédeket, takarókat is. Előre is köszönjük a segítséget.
Végül hadd szóljak a kirándulási lehetőségekről: Sárospatak /vár, könyvtár/; Sátoraljaújhely nevezetességei; Széphalom /Kazinczy-emlékpark, mauzóleum/; Felsőregmec /románkori templom/; Vílyvitány /lovaglási lehetőség/; Pálháza /fontos kiindulási állomása a Zempléni-hegység és a Nagy-Milic felé vezető túráknak/; erdei kisvasút, mely a Kőkapu-üdülőig megy; Fűzérradvány /Károlyi-kastély és park/; Fűzér /vár/ ; Hollóháza /porcelángyár, múzeum/ ; Lászlótanya /Károlyi-kastély/ . Encs felé indulva: Telkibánya /Érc- és Ásványbányászati Múzeum, kopjafás temető, jegesbarlang/ ; Gönc /református templom, Biblia-múzeum, Huszita-ház, fürdő, pálos kolostor romjai/ ; Regéc /vár/; Vizsoly / református templom/ ; Boldogkőváralja /Zichy-Péchy család kastélya/.
Bózsván halad keresztül az országos kék túra útvonala, de a községtől nem messze vezet a piros, a zöld és a sárga turistaút is.
Bővebb felvilágosítás a következő telefonszámon, illetve címen kérhető: Baksy János, református lelkipásztor 06/47/370-117 vagy 570-073. 3994 Pálháza, Dózsa Gy.u.76. Pf.: 26. E-mail: baksyjanos@axelero.hu
„Békesség a testvéreknek és szeretet hittel együtt az Atya Istentől és az Úr Jézus Krisztustól! A kegyelem legyen mindazokkal, akik el nem múló szeretettel szeretik a mi Urunkat, Jézus Krisztust." (Efézus 6,23.24.)

Baksy János,
pálházai lelkipásztor