Mese: Kesztyű gyerekek

Telt múlt az idő, a Kesztyű gyerekek szépen fejlődtek. Nagyon hasonlítottak egymáshoz külsőleg, de a természetük igen különbözött. Jobbocska komolyabb, ügyesebb volt. balocska szeleburdibb, ügyetlenebb. Az óvodában is gyakran magára borította a kakaót, nyitva felejtette a csapot, elmázolta a rajzot. Társai csúfolták is érte:

Balocska, Balocska
Ügyetlen vagy Balocska!

Hatéves korukban, mikor már ötujjasok lettek, őket is beíratták az iskolába. balocska nagyon igyekezett, hogy utolérje testvérkéjét jobbocskát, de nem sok sikerrel. Ráadásul Jobbocska is szeretetlen volt hozzá. Ő gyönyörű „o” meg „a” betűket tudott írni, Balocska csak tojáshoz hasonlókat. Édesanyja vigasztalta, csak gyakoroljon szorgalmasan, meg lesz az eredménye.
Közeledett a Mikulás ünnepség. Az iskolában LEGO építőversenyt rendezett az igazgató bácsi. A legügyesebbek érdekes ajándékot kapnak. Minden osztály egy versenyzőt indíthatott. Jobbocskára esett a választás. Egy hónap volt a versenyig. Jobbocska szorgalmasan gyakorolt, mérte az időt, hogy mekkora házat tud egy óra hossza alatt összerakni. Titokban Balocska is próbálkozott és összehasonlította az eredményeket. Egészen jók voltak.
A verseny napjára Jobbocska hirtelen megbetegedett. Ki megy a versenyre helyette? Jobbocska édesanyja nem tudta a tanár nénit sem értesíteni, olyan hirtelen jött a betegség.
- Édesanya, légy szíves engedj el Jobbocska helyett – kérlelte Balocska – Meglátod, nem hozok szégyent sem jobbocskára, sem az osztályra.
Így került be a versenybe Balocska. nem volt hiába a sok gyakorlás, első helyen végzett. A nyeremény 10 napos balatoni nyaralás és egy nagy torta volt.
A tortát az osztálytársakkal együtt elfogyasztották. Jobbocska és az osztály is bocsánatot kért Balocskától a csúfolódásért.
Azóta Balocska is szép kerek „o” és „a” betűket ír és ritkábban önti le magát kakaóval.