PDF letöltése

Reforrás 22/1

 • MIÉRT? “..... MERT ÉN ÉLEK… “

  A leggyakrabban feltett kérdés, amire talán soha nem kapunk kielégítő választ. Mindig marad a végén valamilyen hiányérzetünk. Vagy nekünk, akik felé elhangzik a kérdés és benne ragadunk, vagy az lesz csalódott, aki feltette azt, mert nem kap igazi megnyugvást.
 • Ki hengeríti el nekünk a követ a sírbolt bejáratától?

  "Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és megkenjék Jézus holttestét. A hét első napján, korán reggel, napkeltekor elmentek a sírbolthoz, és így beszélgettek egymás között: Ki hengeríti el nekünk a követ a sírbolt bejáratáról? Amint felnéztek, látták, hogy a kő el van hengerítve, pedig igen nagy volt. És amikor bementek a sírboltba, látták, hogy egy fehér ruhába öltözött ifjú ül jobb felől, és megrettentek. De az így szólt hozzájuk: Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt, nincsen itt." Mk.16:1-6
 • Életre szóló választás

  Életre szóló választás A Házasság-hete kapcsán kerestem meg Babuci nénit és Péter bácsit, akik a Miskolc-Avasi gyülekezet aktív tagjai, akik az Istentiszteletre ma is karonfogva érkeznek. Az általuk képviselt értékrendről, családról, házasságról beszélgettünk.Az 50-es években nem volt egyszerű értelmiségi családból bejutni az egyetemre. Nekik azonban megadatott. A Debreceni Egyetemen találkoztak, onnan indult közös életútjuk.
 • Mitől jó a házasság? (első rész)

  Amikor egy ifjú pár szerelmes szívvel házasságot köt, akkor ott ég lelkükben a vágy, hogy egész életüket szeretetben, békességben, boldogan együtt éljék le. Meg vannak arról győződve, még ha az egész világon mindenki más elválna, az ő szerelmük akkor is örökké megmaradna, mert olyan tökéletesen boldog szerelem, mint az övék, még soha nem akadt a történelem során. Aztán telik az idő és minden második házaspár elválik.
 • Tavaszköszöntő Est Bükkábrányban

  Az elmúlt két év koronavírus járványa sajnos nagyon meghatározta életünket minden tekintetben. Mondható ez gyülekezeti életünkre is.