Áprily Lajos vers- és prózamondó verseny a Lévayban

A feladat egy Szabó Lőrinc vers és egy nőről szóló alkotás művészi tolmácsolása volt. Kedves gesztusa volt az alapítványnak, hogy városunk híres költőjének alkotásaiból kellett a versenyzőket felkészítő tanároknak válogatniuk.
A versenyre 15 iskola tanulói érkeztek az ország minden részéből. Bár maga a verseny csak szombat délelőtt volt, sok iskola képviselői már péntek délután megérkeztek. A vendégek péntek délután városnézésen vehettek részt dr. Kóczi Rozália vezetésével. Vacsora után pedig Szűcsné Bottka Krisztina tanárnő színjátszói mutatták be tudásukat mindenki nagy tetszésére. Szombaton nyolc órakor Ábrám Tibor igazgató úr köszöntötte a vendégeket, majd Sipos Tamás tanár úr tartott nyitó áhítatot.
A versenyzők teljesítményét háromtagú zsűri értékelte: Szűcs Tamás, Tőkéczky Ilona, Kojsza Péter. Nagyon sok szép verset hallhattunk délelőtt, s valóban ihletett tolmácsolásban. A zsűri „nem volt könnyű helyzetben”, de gyorsan és egyöntetűen hozta meg döntését, így 13 órakor már meg is kezdődött az eredményhirdetés. A verseny befejezéseként átadtuk a versenyrendezés jogát jelentő Áprily képet Kovács Gergelynek, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma tanárának.
Köszönjük a diákoknak és felkészítő tanáraiknak az élménydús és emlékezetes délelőttöt.

Nagyné Bódor Katalin, a magyar munkaközösség vezetőjének beszámolója alapján a Szerk.