Közösségi hétvége

Pénteken a diáknapok alkalmából bált rendezett a Lévay, ahol a kollégisták nagy számban vettek részt. A bált a diákigazgató és a kampányfőnök nyitotta meg. A hangulat fergeteges volt, sokan táncoltak, mindenki jól érezte magát. Aki nem vett részt a bálon, különböző programokból választhatott a koliban. Csocsó és ping-pong házibajnokságok játszódtak, sokan activityztek, az imateremben filmklub volt, a fiúk pedig kondiztak vagy az iskola udvarán fociztak.

Szombaton, reggeli után az összes kollégista a Bükkbe ment túrázni. Külön autóbuszok vittek föl minket az útvonal elejére, ahonnan gyalog indultunk útnak. Garadnáról a Köpűs-forráshoz vezetett az utunk, ahol geocachingeltünk. A játék lényege az, hogy térkép segítségével a csapatoknak meg kellett találniuk az eldugott kis meglepetéseket. Mindenki hamar felkutatta az ajándékos ládát, amiben csokik lapultak. Az édességek elfogyasztása és egy kis pihenő után újult erővel folytattuk utunkat a Köpűs- kőhöz. A túra végére mindeni elfáradt és megéhezett, ezért visszatértünk a kollégiumba, ahol finom ebéd várt ránk. Délutánra szabadkimenőt kaptunk: sétálhattunk a főutcán, kipihenhettük magunkat, esetleg tanulhattunk is. A szabadidő után fél ötkor kezdődött az új kolis diákok, azaz „gólyák” bemutató műsora. A legtöbb csapat táncbemutatóval és vicces előadásokkal készült, az avatást pedig most is, mint minden évben a végzősök szervezték. Az újaknak játékos feladatokat kellett végrehajtaniuk. Az esti közös vacsora után szabad program volt bent a koliban: beszélgettünk, együtt néztük az X-faktor adását, kivételesen csak 11 órakor volt a villanyoltás.

Vasárnap reggel minden csoport gyülekezeteket látogatott meg: a tetemvárit, a felsővárosit és az Avas-déli lakótelepen működő missziói egyházközösséget, ahol rövid műsorral leptük meg a gyülekezet tagjait. Ebéd után szabadkimenőt kaptunk, de délután ötkor már a szilenciumon kellett ülnünk. Az esti órákban teaház és filmklub várta még a kolisokat, ahol különleges teákat kóstolhattunk meg. Aznap este azonban a már megszokott rend szerint 10 órakor takarodó volt, hogy hétfőn kipihenten kezdhessük az új hetet.

Ebben a tanévben még egy közösségi hétvégénk lesz, tavasszal, amire a szüleinket is meghívjuk majd, hogy ők is közelebbről megismerhessék a diákotthoni életünket.

Korsós Dorottya és Farkas Fanni 10. c médiás diákok