Emberek, keljünk fel! - Mindenki Karácsonya egy kicsit másképpen

Idén is készülünk a Mindenki Karácsonyára. Csak egy kicsit másképp. Az idei műsor így kezdődik: „Amikor eljött az idő teljessége, jónak látta a mi Urunk Istenünk, hogy beteljesítse ígéretét és elküldje egyszülött Fiát. Hogy minden úgy történjen, ahogy a próféták által megjelentette, megmozdult az egész akkori világ. Útra kelt Mária és József, küldetést kaptak az angyalok, szavukra mozdultak meg a pásztorok és égi jel nyomán indultak el a királyok.”

Erre a megmozdulásra emlékezünk cselekvő módon, magunk is útra kelve. Elkísérjük a szent családot betlehemi útjára – utat mutatva Isten és egymás felé mai világunkban.

A Mindenki Karácsonya december 17-én délután 2 órakor kezdődik a Művelődési Házban, de nem ott ér véget! Útvonalunk első állomása a római katolikus templom, innen indulunk a görög katolikus templomhoz, majd a református templomban zárul az élő Betlehem. A különböző helyszíneken az általános iskolás gyerekek jeleneteikkel idézik fel a bibliai történéseket. Az út végén igazi szamárral és bárányokkal, szívet melengető énekekkel, egy kis pogácsával és teával várunk minden kedves érdeklődőt.