Átrendeztük a szobákat – megújult a tirek.hu

Fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat, hogy elférjünk, hogy az legyen elöl, amit leggyakrabban használunk, és a ritkábban használt tárgyaknak is legyen valahol hely, ha mégis elő kell őket szedni valamikor. Ha látogatók érkeznek, szeretnénk, ha tetszene szerény otthonunk, de az is szempont, hogy amikor altatni kell valakit, könnyen helyet tudjunk adni a szívesen látott vendégeknek. Nos, a Kedves Olvasó talán nem gondolt még bele, de nagyjából ugyanilyen szempontok alapján kell újra és újra átgondolni egy-egy internetes felület külsejét és elrendezését is. A látogatók igényei változnak, változik a tartalom mennyisége és minősége is, célunk pedig az, hogy egyházkerületünk iránt érdeklődők minél otthonosabban böngészhessenek a tirek.hu oldalán. Ezen elvek mentén rendeztük át a közelmúltban internetes honlapunk kinézetét, melynek hangsúlyosabb szempontjairól röviden alább ejtek néhány szót.

Köszönettel tartozom egyházkerületünk azon lelkipásztorainak, akik időről időre értesítenek bennünket a gyülekezeteikben folyó munkáról, és segítséget adnak abban is, hogy valamilyen formában közzétegyük közösségeik örömeit vagy bánatait, ezzel is kifejezve együvé tartozásunkat. Egyre többen teszik ezt, így a tirek.hu folyamatosan szélesedő híráramának adtunk kiemeltebb helyet a megújult internetes oldalon.

Hiszem, hogy egyetlen egy egyházi médiafelületnek sincs létjogosultsága akkor, ha valamilyen módon nem ad helyet a lélek felüdülésére alkalmas tartalmaknak. Portálunk másik kiemelt helyén így a Napi lelki táplálék rovat szerepel, ahol minden nap négy református kegyesség szerinti igemagyarázat várja az Olvasókat.

Az informálás mellett célunk a közösségépítés, a tiszáninneni közösségtudat erősítése, együvé tartozásunk kifejezése, formálása, emellett azonban azt is tudatosítani szeretnénk, hogy a tiszáninneni reformátusok is tagjai egy nagyobb családnak, a kárpát-medencei reformátusok közösségének, így markánsabb megjelenést kapott egy olyan rész is, ahol más egyházkerületek híreinek ajánlói olvashatóak.

Újdonságként említem meg, hogy a közösségi oldalak elterjedésének okán elindítottuk kerületünk honlapjának facebook-os változatát, ahol tömörebb, és inkább figyelemfelkeltőbb módon kiáltjuk bele a közösségi oldalt használók tömegébe azt, milyen üzenetet bízott ránk mindenható Urunk. Az irántunk érdeklődők közösségéről szóló doboz mostantól láthatóvá vált a tirek.hu oldalán is.

Egy otthon hétköznapi praktikumát mindig fontos, hogy felöltöztesse pár esztétikus megoldás is, portálunk esetében ezt sem kerülhettük el, így az átrendezés folyamán igyekeztünk finomítani az eddigi külsőn, és tisztább, átláthatóbb, mégis díszesebb, kifinomultabb külsővel szeretnénk kedvezni a bennünket olvasók táborának.

Sorolhatnám még az újdonságokat, de inkább buzdítom a kedves Olvasót, hogy kerületünk eseményeit kövesse nyomon a világhálón is, sőt ajánlatom, hogy szerkessze velünk annak tartalmát. Értesítsen bennünket gyülekezete eseményeiről, híreiről, vagy ha valami érdekeset kapott lencsevégre, küldje be szerkesztőségünknek, megkeresését nem hagyjuk válasz nélkül.

Rácsok András

sajtó és kommunikációs referens