Mezőcsáti Szeretethíd

Az országosan meghirdetett akció helyi gyülekezeti szinteken, helyi akciócsoportokban valósul meg. Így valósult meg 2009. október első szombatján a használt, lefutott, háztartásokban fellelhető gumiabroncsok összegyűjtése. Ennek eredménye mintegy 160 köbméternyi gumiabroncs lett, amit feldolgozó üzem vett át és szállított el Mezőcsátról. A gumiabroncsok átvételi árából gumitéglákat vásárolhattunk az óvodai udvari játékok alá, gyermekeink baleseteinek megelőzése érdekében. Az akcióban több mint 30 fő önkéntes munkatársunk vett részt.

Ennek az akciónak sikerét és eredményét látva indítottuk el 2010. március 27-én „Elektronikai hulladékgyűjtő" napunkat. Együttműködést, szerződést kötöttünk a budapesti székhelyű Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft-vel az akció megszervezésére, lebonyolítására, az összegyűjtött hulladékok elszállítására, további feldolgozására.

Az akciónkban kértük, hogy egyrészt személyesen ki-ki maga szállítsa be központi gyűjtőhelyünkre a hulladékot, másrészt önkénteseinkkel szállítójárművekre rakva magunk gyűjtjük össze.

Az akcióban nagyon sok mezőcsáti polgár megmozdult, a magunk önkéntes csoportjain túl. Hétfőn reggel, március 29-én több mint 50 köbméter hulladékot szállítottak el Mezőcsátról az Electro-Coord járművei.

Szándékunk mindként esetben az önkéntes segítség felajánlása volt, amely Hidat, sőt Szeretethidat tud építeni emberek, közösségek közé.

Szolgálatunkkal környezetünk számára hasznos, értékes és példamutató, keresztyén hitünkből fakadó szolgálattal kívántunk és kívánunk ezentúl is bizonyságot tenni.

A teljesség igénye nélkül szeretnék köszönetet mondani Oláh Sándor gumijavítónak, Deák Sándor elektronikai kereskedőnek, Berecz Andrásnak, Magyari Tamásnénak, id. Poros Józsefnek, Papp Lászlónak a szállítójárművekkel történő önkéntes segítségéért, és mindazoknak, akik áldozatos kétkezi munkájukkal vettek részt a jószolgálati akcióinkban.

Kovács Árpád Ferenc