Doug Fields: Az ifjúsági munka első két éve - Személyes és gyakorlati útmutató a helyes kezdéshez

A szerző gondolatait - de legfőképpen a szívét - az új ifjúsági munkások sajátos szükségletei foglalkoztatják. Úttörő művével örökre megváltoztatta az ifjúsági munka világát. Szeretett újoncai iránt érzett szenvedélyét, látását és meglátásait beleöntötte ebbe a könyvbe, amit most a kezedben tartasz. Az ifjúsági munka első két éve kétségkívül a legátfogóbb kézikönyv nem csupán ahhoz, hogy életben maradj, hanem hogy kivirulj szolgálatod legkritikusabb szakaszában.

Jólismert bölcsessége és humora segítségével - mintha egy hosszú, nyugodt étkezés közben társalognál vele - a szerző lefegyverzően mesél történeteket és elveket több mint húsz éve tartó ifjúsági munkássága sikereiből és kudarcaiból. A könyv végén gyakorlati tanácsok kincsesházát tárja elénk, mindezt abban a reményben, hogy az új ifjúsági munkások kevésbé rögös utat járhatnak be, és valóban hosszú életűek lehetnek egy olyan gyülekezeti kultúrában, amely sokszor megrágja és kiköpi őket.

Olyan lényeges témákat érint, mint például:

Csüggedés leküzdése / Szilárd lelki alap / Hatékony kapcsolatok építése a fiatalokkal / Konfliktusmegoldás / Szolgálat a szülők és családok felé / Úttörő változások / Együttmunkálkodás önkéntesekkel / Reális munkaköri leírás megalkotása / és még sok más!

Erre a könyvre feltétlenül szükségük van az új ifjúsági munkásoknak, önkénteseknek, a teológiai tanároknak és diákoknak, vezető lelkipásztoroknak, presbitereknek, gyülekezeti vezetőségi tagoknak - még a tapasztalt ifjúsági munkásoknak is, akik szervezetlen keretek között dolgoztak eddig, és most azt kérdezik: „Mit hagytam ki? Mit tanulhatok még?"

Az ifjúsági munka első két éve sosem könnyű. De sose félj! Doug buzgón biztosít bennünket: „Tarts ki! Útban a remény!"

Doug Fields, aki bő két évtizeddel a háta mögött az ifjúsági munka veteránja, több mint 25 könyv (társ)szerzője, melyek közül a legismertebb a Purpose-Driven Youth Ministry (Céltudatos ifjúsági munka). Doug a dél-kaliforniai Saddleback Gyülekezet ifjúsági lelkésze.

Kapható az alapítványunknál és a keresztyén könyvesboltokban!

Elérhetőségünk:

Web: www.ujremeny.org;

E- mail:ujremeny@ujremeny.org;

Tel/Fax: 52/ 424-036; Mobil: 20/ 886-4993