A pataki gimnázium életéből

A diákok az utolsó osztályfőnöki óra után a csengő szavától kísérve vonultak a templomba. Az ünnepi istentiszteleten Török Béla, a 13. B osztályfőnöke, vallástanár szolgált. A búcsúzókat köszöntő beszédek, versek és dal után a Tiszáninnen Református Diákja kitüntetést dr. Kádár Zsolt, az Eger-völgyi Egyházmegye esperese adta át  Porcs Máriának (13. E). Szatmáriné Tóth-Pál Ildikó igazgatónőtől vehette át az Alma Mater Díjat a humán területeken jeleskedő kitüntetett, Melles Marcell (13. E), valamint a reál területen tanúsított kimagasló teljesítményéért Vígh Miklós (13. E). A Bertha Zoltán-díjat a művészetek terén kiemelkedőt alkotó, a pataki szellem hű követője és továbbvivője, Virágh Katalin (12. H) kapta.

Versenyeredményeknek örülünk...

Balázs Fruzsina 9. E osztályos tanuló az Arany Dániel Matematikaverseny országos döntőjébe jutott.

Albert Áron12. E osztályos tanuló fizikából az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny országos döntőjében 14. helyezést ért el .

A Baár-Madas Református Gimnáziumban rendezték meg az országos Áprily Lajos középiskolai szavalóversenyt. Az iskolánkat képviselő Czinke László (10. H) az OKM különdíját vehette át Babits Mihály Áldás a magyarra című versének tolmácsolásáért.

A Református Pedagógiai Intézet harmadik alkalommal rendezte meg a Mercurius Veridicus szónokversenyt. „Jót s jól!" - Kazinczy intelmei az ezredforduló magyarjaihoz címmel mondták el kötelező beszédüket a versenyzők, majd a diáknyelv mint nyelvújítás került mérlegre érveléseikben. II. helyezést ért el Melles Marcell (13. E), Pálinkás Máté igényes nyelvhasználatáért kapta a zsűri különdíját, Zérczi Lászlót pedig közönségdíjjal jutalmazták.

Iskolánkban idén is megrendezték az idegen nyelvi munkaközösség tagjai a hagyományos nyelvi estet . A változatos műfajokban fellépő lelkes szereplők népes közönséget örvendeztettek meg nyelvtudásukkal, tehetségükkel, humorukkal.

Ez év tavaszán a Kálvin évhez kapcsolódva rendeztük meg a csendes hét alkalmait Kálvin és az iskola címmel. Esténként evangelizációs alkalmak várták a refiseket, meghívott lelkészek, tanárok - Kiss Klára, Barnóczki Anita, Tar László, dr. Dienes Dénes, Misák Marianna - gazdagították közösségünket. A tanítási órák után a sportrendezvényeken frissülhettek fel diákok és tanárok. A csütörtök esti teaházban a kézügyességüket fejleszthették az érdeklődők. Szombaton a diákhangversenyen zeneiskolásaink hangszertudásában és csodaszép énekhangjában gyönyörködhettünk.

Vasárnap délelőtt kiszállásra indult több osztály a környező gyülekezetekbe, hogy igével, versekkel, énekekkel hirdessék a virágvasárnapi, húsvéti örömhírt.

A programokban gazdag hetet a kibocsátó istentisztelettel zártuk.

Összeállította Sinkóné Tóth Zsuzsanna