A Nőszövetség a gyülekezetépítésben

Valóban nem egy olyan erős befolyással bíró szervezet, nem emberek munkahelyei függnek tőle. Nem is ez a célkitűzése a Nőszövetségnek, hiszen ezek a kis közösségek idejük nagy részét a saját gyülekezetükben töltik, és ott végzik a feladatukat a gyülekezet épülésére.

Úgy gondoltuk, amikor Szendrőre és Szendrőládra érkeztünk, hogy mi is kipróbáljuk, vajon működne-e ezeken a településeken is a református Nőszövetség? Most majd két év távlatából elmondhatom, hogy nagyon sokat veszített volna mindkét gyülekezet, ha nem alakítjuk meg Nőszövetségeinket. Nem vagyunk sokan, mert az egyik gyülekezetben 10, a másikban 12 tagunk van, és volt egy megkötésünk is, hogy elsősorban a 30-60 éves korosztályt várjuk ezekre az alkalmakra. Azonban mindenki el tudja képzelni, hogy mekkora sürgés-forgás van ott, ahol 10-12 asszony munkálkodik. Nagyon szeretem ezeket az alkalmakat, hiszen összeülve nagyon sok mindenről tudunk beszélgetni, és előre lendítjük a gyülekezet életét is. Amikor belefogtunk, még nagy kérdés volt, hogy mikor találkozzunk, mit csináljunk ezeken az alkalmakon. Most már mondhatom, hogy kialakult mindez. Olyan jó hallani, hogy az asszonyok is várják, hogy jöjjenek, hát még mikor elköltözött gyermekeik mesélik el, hogy mennyit jelent az édesanyjuknak ez a kis közösség!

Néhány konkrétumot is szeretnék leírni az életünkből azért, hogy akik még nem mertek ehhez a szervezethez csatlakozni, bátorítást kapjanak. Mi havonta egyszer találkozunk, és énekkel, áhítattal kezdjük az alkalmat. Ezután megbeszéljük, hogy a következőkben hol tudunk segíteni a gyülekezeti élet szervezésében. Jótékonysági bált szervezünk, ruhát gyűjtünk, és elvisszük egy-egy szeretetotthonba, megszervezzük a házasok vasárnapján és az aranykonfirmáción a vendégek fogadását és ellátását. Adventkor mindig készítünk egy kis meglepetést a gyülekezetünk idős tagjainak, karácsonyra csomagot készítünk a szereplő gyermekeknek, megrendezzük az imanapokat.

Hálát adok Istennek, hogy mindkét gyülekezetben vannak olyan asszonyok, akik szolgálatra, áldozatra készek az Úr Jézusért. Nagyon hasznosnak tartom, hogy én, mint lelkipásztor, pusztán csak egy tag vagyok a Nőszövetségben, és a gyülekezet asszonyai látják el az elnökségi, vezetői teendőket. Így sikerül megosztani egymás között a munkát, hogy mindnyájan egymás hite által épülhessünk.

Benke Kinga lelkipásztor