Ravatalozó épült Szendrőn

Már több fórumon is megfogalmazódott az igény egy újabb kegyeleti hely létesítésére, amely megkönnyítené a méltó búcsút szeretteinktől. Ez év nyarán megállapodott az egyházközség és az önkormányzat, és az elvi megállapodást gyakorlati munka követte. Mikor feleségemmel augusztus közepén Szendrőbe érkeztünk, már javában folytak a munkálatok. Az egyházközség és a város vezetése példaértékű összefogással végezte a munkát. Az alapozás, a burkolás, a faanyagok kezelése, az ácsolási és tetőfedő munka, a vízelvezetés kihívásai erősítették az összefogást. Isten ajándéka, hogy 2007. október 21-én hálaadó istentiszteletet tarthattunk az elkészült kegyeleti helyért, s ez esztendő november 1-jén történt a használatba vétel, amikor a feltámadás evangéliumát hirdettük mindenszentekkor a sírokat felkereső testvéreknek.

Ez úton is köszönjük mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a ravatalozó elkészültéhez. Az eredetileg 4,5 millió forintos költségvetésű tervet az egyházközség 1,5 millió forintos önerejű beruházással valósította meg Isten kegyelméből. Ehhez persze szükség volt támogatóink segítségére és az Isten dicsőségére felajánlott munkákra is.

Kívánom, hogy Isten áldása legyen az elkészült munkán, s hogy minél kevesebb alkalommal kelljen az új kegyeleti helyen gyászszertartás alkalmából összejönnünk. Hirdesse ez az építmény is Isten dicsőségét, s a feltámadásba vetett hitet. Soli Deo Gloria!

Benke András

lelkipásztor