A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának életéből

Isten segítségével és a szülők támogató választása következtében újra lehet református általános iskola Sárospatakon. A szervezés jól halad, áprilisi beiratkozás után játékos foglalkozáson ismerkednek a tanító nénik és a kicsik.

A magyar kultúra napja tiszteletére Gyulai Bálint 12. H osztályos tanulónk előadta Arany János Toldi című elbeszélő költeményét. A lenyűgöző szellemi teljesítményt nagy érdeklődés kísérte. A szövegmondást Sohajda Béla zongorajátéka színesítette.

Január 27-én Schmitt Pál, a MOB elnöke tartott előadást az olimpia múltjáról és jelenéről. Életvezetési tanácsai mindannyiunk felelősségéről is szóltak: kötelességünk erősíteni szervezetünket, hogy megbirkózhassunk a ránk váró feladatokkal. A test-szellem-lélek harmóniája a legjobb útlevél a földi pályán.

A budapesti Baár-Madas Gimnázium adott otthont a református iskolák X. Országos Áprily Lajos Szavalóversenyének. Idén Petőfi műveivel készültek a versenyzők. Diákjaink  - Jánosdeák Gabriella és Szatmári Andrea - ezüst minősítést szereztek, s megkapták Jókai Anna, a Magyar Rádió, valamint a Reformátusok Lapja különdíját is.
A református iskolák debreceni matematikaversenyén iskolánk csapata első lett.
A kazincbarcikai megyei fizikaversenyen Nagy Béla a 12. Könnyű Viktor a 10. évfolyamon szerzett I. helyezést.

Az SDG Biblia-ismereti vetélkedőjét ebben az évben Hódmezővásárhelyen rendezték a Prédikátor könyve alapján. Iskolánk csapata - Gér András, Greskó Erika, Magyar Katalin és Puskás István - eredményesen szerepelt.