Egy hét a Tarcali Református Bibliatáborban

Már az első napon nagy volt az érdeklődés, mintegy 50 gyermek várta kíváncsian a programokat. Ez a létszám mindvégig megmaradt, sőt keddtől már 60-70 kis nebuló jött a táborba. Kevésnek bizonyult a két tanterem, melyeket a foglalkozások helyéül választottunk.

Különböző korú gyerekek jöttek el, hogy együtt játsszunk, énekeljünk, kézműveskedjünk és jókat beszélgessünk. 4-16 éves korig sikerült mindenkinek megtalálni azt a foglalkozást, melyben örömét lelte. Közösen festettünk kézzel gyönyörű színes virágokat, a nagyobb lányok, sőt néhány fiú is fűzött gyöngyből nyakláncot, karkötőt magának, nemezeltünk. Az apróbbak építhettek hatalmas építőkockákból csodálatos várakat. Anita néni gitárjátéka és a tanult dal különösen a kedvenc műsorszám volt.

Jó volt látni, hogy a gyerekek csodálták egymás munkáját, és az sem keseredett el, akinek nem sikerült elsőre minden technikát elsajátítani. A nagyobb lányok törődtek a kisebbekkel, türelmesen segítettek nekik, ha azok elakadtak. Azt hiszem, hogy a hét végére azonban mindenkinek csiszolódott a kézügyessége. Volt a csoportnak egy kisebb része, akiknek a kézművesség, az ülő foglalatosság kevésnek bizonyult. Nekik nagyobb a mozgásigényük, még érezték a nyári szünet adta szabadságot. Ők még tombolni akartak. Ezért úgy döntöttünk, hogy nekik testhezállóbb játékot találunk. A kötélhúzás már kezdte lázba hozni őket. De akiknek ez is kevés volt, azokkal kisétáltunk lelkipásztor úrral a focipályára, és 2-2 erős csapatot alkotva megmérkőztünk. Ez már jobban tetszett nekik, főleg hogy Nagytiszteletű úr is velük rúgta a „bőrt".

Minden délután megvendégeltük a résztvevőket néhány szendviccsel, egy pohár üdítővel és desszertként süteménnyel, melyeket minden nap a szabadidejüket feláldozó asszonytestvérek készítettek el. Rengeteg élménnyel, tudással, sok SZÉPPEL gazdagodtak a táborban részt vevő gyerekek. Talán utoljára volt gyerekkacagástól hangos a kisiskola, hiszen az épület más funkciót fog betölteni.

Köszönet a szervezőknek a közösségi szellemet formáló, a szabadidő hasznos eltöltésére ötletet adó, lelket tápláló szép szünidei napokért.

Jövőre is szeretettel várunk Benneteket!