Keresztyén művészeti akadémia és fesztivál Sárospatakon

A Crescendo con Spirito Nyári Művészeti Akadémia nem elérhetetlenül zárt művészkurzus. Az Ének a Nemzetekért Alapítvány minél több tehetséges diáknak szeretne fejlődési lehetőséget biztosítani. A nehéz körülmények között élő, közép-kelet-európai pályázók számára külön ösztöndíjat hoztak létre, hogy ezzel csökkentsék a jelentkezés anyagi akadályait.

A Crescendo Nyári Akadémia az érdeklődő nagyközönség előtt is nyitva áll. A szervezőknek kezdettől fogva kifejezett célja, hogy bemutassák tehetséges diákjaikat és a kurzuson folyó munkát a környékbelieknek és az idelátogató turistáknak. Ezek a kötetlen, ingyenes és igen színvonalas szabadtéri koncertek sok helyi érdeklődőt vonzottak a megelőző két évben.

Az Akadémia szervezői, hogy tovább növeljék a résztvevők számára rendelkezésre álló fellépési lehetőséget, idén a kurzushoz kapcsolódva augusztus 1. és 6. között egy önálló fesztivált is rendeznek Sárospatakon. Együtt lépnek itt fel az Akadémián oktató művészek és a jövő különböző művészgenerációi.

A szervezők nagy szeretettel várják mindazokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy nyáron néhány napot a Rákócziak nagy hagyományú, református városában töltsenek, legyenek akár tanulni vágyó művészi karrierre készülő gyermekek, középiskolások, egyetemisták vagy a Crescendo Fesztivál műélvező közönsége. A Crescendo Fesztivál műsorát és az Akadémiára jelentkezés pontos feltételeit az érdeklődők megtalálják a www.crescendo.axelero.net internetes oldalon.

Földy Lilla