ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY - ÁTADTÁK A LÉVAY SPORTKÖZPONTJÁT

A Tiszáninneni Református Egyházkerület 947,14 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósította meg a fenntartásában lévő miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon korszerűsítését. Az infrastruktúra fejlesztés keretében új sportközpont épült, melyben korszerűen felszerelt tornaterem és uszoda biztosítja az egészséges élethez nélkülözhetetlen mindennapos testmozgást, és az ahhoz szükséges megfelelő környezeti feltételeket.

kép

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon a közép és észak-borsodi régió egyetlen református gimnáziuma, így fontos szerepet játszik nemcsak Miskolc, hanem egész Borsod-Abaúj-Zemplén megye közoktatásában. Az EFOP 4.1.1-15-2016-00025 azonosító számú projekt a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés előmozdítására irányulva a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtését célozta. A Miskolc történelmi belvárosában közel 500 éves oktatási múltra visszatekintő intézmény elavult tornaterme helyén, új sportcsarnok került kialakításra. A beruházással megvalósíthatóvá vált, hogy a Rákóczi utcai műemléki környezetbe nem illő mezőpaneles, vasbeton előteres, meglévő tornatermet elbontsák, és helyette felépítsenek egy többfunkciós sport- és szabadidő központot, amit nemcsak a Lévay tanulói használhatnak, hanem a miskolciak is.

A sportcsarnokon belül korszerűen felszerelt tornaterem és feszített víztükrű uszoda biztosítja a megfelelő körülményeket a mindennapos sporttevékenységhez, testnevelés órákhoz. A támogatással megvalósult Lévay Sportközpont lehetőséget nyújt a szélesebb körű felhasználásra, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulói, lakói mellett számos intézmény diákjai és tanárai gyakorolhatják benne sporttevékenységüket. Az új épületrészben akadálymentesen lehet közlekedni. A korszerű, új sportlétesítmény lehetővé teszi a diákok testi-, és szellemi egészségének megőrzését, fejlesztését, segítheti a kora iskolaelhagyás arányának csökkenését, így közvetetten hozzájárul a foglalkoztatás javításához és a munkaerőpiac erősödéséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, finanszírozását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

További információ kérhető:

Pályáznék.com Kft kommunikációs vezető

Elérhetőség: +36 70 416 4596; sajto@palyaznek.com

ZÁRÓ_sajtokozlemeny_LÉVAY_20190916.docx

Formátum: .docx

Méret: 76393KB