Tiszaladányi Gólyafészek Ifjúsági Tábor

Település: Tiszaladány

A Tiszaladányi Református Egyházközség Gólyafészek Ifjúsági Tábora.

Nyitva: Április 15-től október 15-ig
Távolságok: Budapesttől 240-km, Miskolctól 60 km, Nyíregyházától 40 km, Polgártól 40 km
Megközelíthető: M3-as autópálya 3-as autóút Felsőzsolcáig, onnan 37-es úton Tokajig + 5km Tiszaladány
Vonattal: Tokaj állomásig, onnan busszal Tiszaladányba

Elérhetőség: Református Egyházközség

3929 Tiszaladány, Kossuth u. 30.

Telefon: Böszörményi Gyula gondnok 06/30-410-20-44

06/47-353-358

E-mail: golyafeszek@refitabor.hu

Szállás típusa: Kőház
Férőhely: 22 + 18 fő (nagyobb létszámú csoportot is tudunk fogadni)
Elhelyezés: 10 ágyas, illetve 2 ágyas szobákban
Fürdőszoba: Nemenként elkülönített, női/férfimosdó, zuhanyzó, WC
Étkezés: Önellátó, vagy igény szerinti étkezést biztosítunk. A szálláshelyen jól felszerelt konyha, és szabadtéri sütő-főzőhely is rendelkezésre áll.
Közös helyiség: tágas nappali szoba, tornác

Látnivalók és szórakozási lehetőségek a környéken

A környező templomok látogatása. Falunk és a környék megismerése, felfedezése után a világörökség részét képező Tokajt ajánljuk nevezetességeivel és aktuális programjaival. Túrák a Tokaji Nagykopasz hegyre, a Tiszalöki Vízierőműhöz és a Takta-közbe. A Tisza és a Bodrog folyókon sétahajózás. A tiszaladányi mezőkön, legelő gulyával és ménessel is találkozhat az ide látogató.

Programajánló

Ismerkedés mesterségekkel (földműves, kosárfonó, méhész, csuhébaba készítő, kovács). Természetgyógyász doktor előadása, biológiai ismeretek bővítése, gyógynövénygyűjtés. Pincetúra, lovas iskola, szekerezés-lovaskocsizás, falusi életmód megismerése, csónakázás, sétahajózás, horgászás.

Programszervezés, túravezetés

Vendégeink számára készséggel szolgálunk felvilágosítással, javaslatokkal, egyéni programjaik szervezésében. Gyalogos, kerékpáros, valamint lovas túrákhoz, lehetőségük van túravezetők igénybevételére, amennyiben azt külön igénylik a szálláshely megrendelő űrlapon. Saját kínálatunkon kívül, partnereink segítségével, a lehetőségek széles tárházát tudjuk biztosítani a hozzánk látogatóknak. (Igény szerint legalább 4 héttel korábban egyeztetést kérünk)


A hely alkalmas

Református és ökumenikus ifjúsági táborok, túrák megrendezésére. Erdei iskolák szervezésére. Ökológiai tábor rendezésére. Tehetséggondozó, felzárkóztató, és kézműves szaktáborok lebonyolítására. Életmód táborozásra. Izgalmas kerékpártúrák szervezésére. Csillagtúra formájában a környék teljes megismerésére. A közelben lovaglásra, szekerezésre, horgászásra, csónakázásra van lehetőség. Konferenciák és tanácskozások megrendezésére.


2009. évi szállás és étkezési árak 2010-ben

Első éjszaka: 1600 Ft / fő.
További éjszaka szállás díja: 1300 Ft / fő.
Hozott ágyneművel: 1300Ft / fő / éj.
Az étkezés várható árai: reggeli 500 Ft, ebéd 800 Ft, vacsora 600 Ft.


Kedvezmények

20 fő után 2 kísérő szállásdíja ingyenes!


A falunkról

Tiszaladány, Tokaj szomszédságában, a Zempléni hegység és az Alföld találkozásánál, a Tisza folyó mellett fekszik. A honfoglalás előtt már lakott település volt. Anonymus említést tesz róla Gestájában. A hírneves történetíró a Tokajhoz közeli ladi révről azt írta, hogy a Kárpát-medencét birtokba vevő magyarok itt úsztattak át a Tiszán. A XIV. században jobbágyfalu, később a Tokaji vár tartozéka. 1848 után erős kisparaszti réteg alakult ki. A falu lakossága nagyrészt református. A település központjában áll a falu műemlék temploma.

Aki szereti a csendet, nyugalmat Tiszaladányba megtalálja azt. Kellemes pihenést és kikapcsolódást nyújt a békés falu. Tájvédelmi körzet, rendkívül gazdag növény és madárvilággal. Községünk határában folyik a Tisza. A faluba bekanyarodik a Tisza holt ága, ez a mi Kis-Tiszánk. Lenyűgözően szép a látványa, a vízpart pedig a horgászok kedvelt helye.