Találkozás nélkül nincs közösség

A tanítványok valódi találkozása az Ige körül indul. Így volt ez az Emmausba vezető úton is, és ezen az alkalmon is, hogy ne pusztán úton legyünk egymás mellett, hanem felismerjük együtt közös utunkat református közösségként. Az elhangzó előadások ennek a közös útnak egy-egy oldalát világították meg, a törvény betűi és a személyes tapasztalatok, élmények egyaránt terítékre kerültek.

A templomi együttlétet követően egy tányér forró gulyás és egy pohár hideg bor várt mindenkit a kultúrházban. A Göncruszkai Református Gyülekezet szeretett volna minden idelátogatónak lehetőséget adni, hogy a gyülekezet életének hétköznapjaiba is bepillantást nyerjenek a számos gyülekezetből érkező testvérek. Minden érdeklődő megtekinthette a gyülekezet méhészetét, ahol presbiterek adtak információkat többek között a gyülekezeti méhes létrejöttéről és hidegen kezelt méz technológiájáról. A református gyülekezet méhészete által alapított Talentum Tehetséggondozó Általános Iskola is nyitott kapukkal várta a vendégeket, ahol a Hollandiában, Svájcban működő, református gyökerű pedagógiai modellről és annak sajátos helyi alkalmazásáról hangzottak el beszámolók.

Köszönjük a lehetőséget az Abaúji Református Egyházmegye elnökségének, hogy helyet adhattunk egy találkozásnak, mely reménység szerint az Abaúji Presbiterek közösségét erősítette. Minden vendégünket a köszönet mellett arra kérünk, hogy az egyházmegye által szervezett elkövetkező alkalmakon is ilyen szép számmal legyünk együtt, szánjuk oda magunkat.

Sohajda Levente lelkipásztor

Göncruszka