Megjelent a Sárospataki Református Lapok reformációs száma

Lapunk Meditáció rovatában ezúttal Kósa Enikő emődi lelkipásztor írását találhatja a Kedves Olvasó, aki a megújulásról osztja meg gondolatait. Élő teológia rovatunkban a lelkipásztori tisztről alkotott vélemények között válogathatnak Doedens Jaap, Enghy Sándor és Pásztor Gyula tollából.

kép

Szokásainkhoz híven hírt adunk a négy egyházmegyében az elmúlt szám óta történt gyülekezeti eseményekről. A beszámolók között sok más mellett találunk írást a selyebi női konferenciáról, a hejőcsabai csendeshetekről, az Egervölgyi Egyházmegye konfirmandus találkozójáról, valamint a füzérkomlósi templom renoválásáról is. Intézményi híreinkben többek között a kazincbarcikai iskola indulása kapcsán tapasztalt összefogásról olvashatnak, a kerület hírei között a Tokajban rendezett Észak-keleti Református Találkozóról adunk közre tudósítást.

Missziói rovatunkban kerületünk megújult honlapjával foglalkozunk, közéleti kérdésként a határon túli testvéreink visszahonosításáról kérdeztünk meg a témában érintetteket. Folytatjuk Kálvin rovatunkat, és kitekintéssel vagyunk a Kárpát-medencei imanap kárpátaljai előkészítőjére is.

Mindezek mellett még sok színes és értékes írással igyekszünk kedvében járni Olvasóinknak a Sárospataki Református Lapok reformációs számának 40 színes oldalán. Az újságot, melynek ára továbbra is 250 Ft, keresse lelkipásztoránál.

Lelkipásztorok az egyházmegyei sajtóreferenseknél szerezhetik be gyülekezeti terjesztésre az újságot:
Abaúji egyházmegye - Konc Gáll László - 30-607-6870
Borsod-gömöri egyházmegye – Rácsok András – 30-681-5395
Egervölgyi egyházmegye - Papp Zsolt - 30-637-3470
Zempléni egyházmegye - Szabó Ágnes - 30-622-5729

Rácsok András
szerkesztő