Napi lelki táplálék

Krisztusra várunk

Napi Ige – Dancs Edina

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

„Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony, hamar eljövök. Ámen. Jöjj, Uram Jézus! Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! (20-21)


A Jelenések könyve utolsó gondolatai Jézus ígéretével záródnak: „Bizony, hamar eljövök.” A könyvben leírt próféciák beteljesedésének ideje közel van. Nem tudjuk, hogy ez a mi óránk szerint hány -24 órából- álló napot jelenthet, hiszen az Úr előtt ezer esztendő annyi, mint egy nap, s egy nap, mint ezer esztendő. Ő másképp szemléli az időt, mint mi, s mikor a tanítványok tudni szerették volna Jézus visszajövetelének idejét, azt mondta nekik: „nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amit az Atya a maga hatalmába helyezett”. Ez ránk is érvényes, nem a mi dolgunk tudni, hogy mikor teljesíti be ígéretét az Úr. De az egészen biztos, hogy beteljesíti, ahogyan az is, hogy minden nappal közelebb van számunkra. Az egyház válasza, a hívő szív válasza Jézus ígéretére: „Jöjj, Uram, Jézus!” Hiszen az Ő visszajövetelének órája a legboldogabb óra lesz népe életében. Egy kedves lelkész kollégám szokta mondani: annál jobbat nem tud elképzelni, mint hogy visszajön az Úr Jézus. Az őskeresztyén gyülekezeti liturgiába épp ezért került be a „Marana tha!” rész, mely azt jelenti: jövel, Uram! Az Övéi várva várják Jézus visszajövetelét. Sokszor nem tudjuk, mit várhatunk a jövőben: háborút, vagy békét, biztonságot, vagy kiszolgáltatottságot; nem tudjuk, mi következik ránk még: egészség, vagy betegség, családi terhek, vagy éppen örömök. De mindezekben mégis lehet békességünk, ha Krisztus kegyelme velünk van! Mindenben erőt és reményt ad nekünk, ha tudjuk, hogy Jézus visszajön! Kedves Testvérem, te hogyan várod Őt?


Imádság: Úr Jézus, drága Megváltónk! Olyan jó tudni azt, hogy ígéreteidből semmi nem vész el, s egészen biztosan visszajössz egykor. Köszönjük, hogy a Te kezedben van a jövőnk, életünk alakulása, és az egész világ sorsa. Kérünk, vezesd, alakítsd azt terved szerint! Segíts, kérünk, hogy kegyelmedben élve, hittel, bölcsen tudjunk Téged visszavárni, Neked szolgálva életünkkel! Ámen!

Korábbi napok napi lelki táplálékai