Napi lelki táplálék

Örök világosság

Napi Ige – Dancs Edina

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

„Éjszaka sem lesz többé, és nem lesz szükségük lámpásra, sem napvilágra, mert az Úr Isten fénylik fölöttük, és uralkodnak örökkön-örökké.” (Jel 22,5)


Talán nincs olyan ember a földön, aki gyerekként rövidebb-hosszabb ideig ne félt volna a sötétben. A sötétség sokszor ijesztővé válik felnőttként is, hiszen elveszítjük azt az érzékszervünket, melyre leginkább támaszkodunk a tájékozódásban. A sötéthez, az éjszakához mindig a „rossz”, az „ijesztő”, a „gonosz” a „félelmetes” fogalmát társította az ember. S a bűn fogalmát is, hiszen, aki bűnben él, annak „sötét a lelke, mint az éjszaka.” A világosság, a fény pedig mindennek ellentéte, sőt, több is annál! Hiszen a fényhez nemcsak a biztonság, a „tisztaság”, a „jóság” fogalma kapcsolódik, hanem az életé is! Mert a fény éltet! Életfeltétele a növények, az állatok, és az emberek létezésének is. Az a ragyogó fény, amelyről ebben a mai igében olvashatunk, Istentől, sőt: Istenből ered, aki maga az élet! A mennyben megszűnik a sötétség, mert Isten fénye tölti azt be teljes mértékben! Olyan élet vár Isten megváltott gyermekeire, amelyben egyáltalán nem lesz többé semmilyen félelem, fájdalom, szorongás, vagy szomorúság! Mindannyian ilyen életre vágyunk, mégis olyan nehezen tudjuk elképzelni, hogy van ilyen. Pedig van! Elkészítve mindazok számára, akik megmosták ruháikat a Bárány vérében! Akinek itt a földön az Úr a világossága, annak egykor a mennyben kiteljesedve is Ő lesz éltető fénye. Akinek itt Jézus a „mindene”, az meglátja azt a dicsőséget, mikor Jézus Krisztus lesz minden mindenekben. Kedves Olvasó, hiszed-e ezt? Vágysz-e a mennybe? Oda tart-e az életed?


Imádság: Mindenható Istenünk, mennyei Édesatyánk! Áldunk azért, mert prófétáid által bepillantást engedtél nekünk a mennyország titkaiba! Köszönjük, hogy egyszülött Fiadért, Jézus Krisztusért nekünk bűnbocsánatot és örök életet adtál! Köszönjük, hogy amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem gondolt, azt készítetted el a Téged szeretőknek! Várjuk a napot, mikor beléphetünk kapuján, várjuk a napot, mikor megláthatjuk szent arcodat! Köszönjük, hogy ebben a földi életben is Te vagy világosságunk, átvezetsz a sötét völgyeken és tudhatjuk, hogy egyszer célba érünk Veled. Kérünk, így járj előttünk minden nap, míg megérkezünk a Te mennyei országodba! Ámen!

Korábbi napok napi lelki táplálékai