Napi lelki táplálék

Jel 20,7–15

Napi Ige – Svantner Gergő

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

"…a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki…" (2)


A Jelenések könyve 20. fejezetének második része a Sátán végső bukását és az utolsó ítélet fenséges jelenetét tárja elénk. Ez a szakasz mélységesen megragadó és erőteljes képet fest arról, ahogyan Isten végül és örökre győzedelmeskedik a gonosz felett, és minden ember sorsát igazságosan megítéli. A gonosz, amely oly sok fájdalmat és szenvedélyt hozz, okoz a világban végre megkapja méltó jogos büntetését, többé nem lesz hatalma az ember felett.

Láthatjuk, hogy ez a győzelem ad igazi utat a feltámadásnak, ez biztat bennünket, hogy a küzdelem, amelyet nap mint nap vívok a gonosszal szemben, nem hiábavaló. Bár a világban sokszor úgy tűnik a gonosz győz, de Isten végső ítélete biztosítja számunkra, hogy az Ő igazsága és jósága végül diadalmaskodik. Megjelenik az Úr mindenek felett, királyi trónuson, ami csak őt illeti meg igazán, kezében az élet könyve. Ekkor teljesülnek be hitvallásunk szavai, eljön ítélni élőket és holtakat.

És a nagy kérdések, amelyet fel kell tennünk magunknak: Vajon az én nevem benne van ebben a könyvben? Nekem ki az életem Ura? Kinek a szavának engedelmeskedem?

Fontos, hogy feltegyük magunkban ezeket a kérdéseket, és felkészüljünk erre a napra. Tápláljon bennünket a hit, a szeretet és az engedelmesség Isten iránt. S legyen élő reménységünk, hogy az élet könyvébe való beírásunk biztosítéka a Jézus krisztusba vetett hitünk és az Isten kegyelme.


Ima: Köszönjük Istenünk, hogy Te végső győzelmet aratsz a gonosz felett, és hogy igazságosan ítéled meg minden ember életét. Add, hogy hitünk és engedelmességünk által neveink be legyenek írva az élet könyvébe. Kérünk, vezess és erősíts minket minden nap, hogy életünk Téged dicsőítsen. Jézus nevében kérünk. Ámen

Korábbi napok napi lelki táplálékai