Napi lelki táplálék

Jel 20,1–6

Napi Ige – Svantner Gergő

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

"…hatalmat kaptak azoknak a lelkei, akiknek fejüket vették a Jézusról való bizonyságtételért…" (4)


A Jelenések könyvének 20. fejezete a Sátán megkötözésének és az ezeréves királyság eljövetelének látomását tárja elénk. Ebben a szakaszban szemünk elé tárul Isten hatalmának ragyogó diadala, amely véget vet a gonosz uralmának, és megnyitja az utat a szentek dicsőséges uralmának Krisztussal együtt.

Feltűnhet számunkra, hogy a Sátánt egy angyal, egy teremtményt meg tudja költözni, mélységbe taszítani. Ez csak úgy lehetséges, hogy Krisztus már legyőzte őt. Református jelmondatunk, ha Isten velünk kicsoda ellenünk. Jézus legyőzte a legnagyobb ellenségünket, mi ezek ellenére oly sokszor félünk és félelmeink lelki betegségig juttatnak el bennünket, melyeket évekig cipelünk. Eltévelygünk az Isten útjáról és a világ által mondott szilárd alapokra építünk, aztán csodálkozunk, ha az életünk, mint egy kártyavár omlik össze. Engedünk a világ csábításának és utána becsapva, kiüresedve érezzük magunkat. Nem értjük hogyan jutottunk idáig.

Keresztény elődjeink példát adnak elénk, ők még a halált is vállalták mintsem engedtek volna a Sátán szavainak. Azok a dolgok, amelyekért ők harcoltak, nekünk már az életünk természetessége. Hiszen mi már szabadon járhatunk a templomba, de gyülekezeteink egyre csak fogynak, mindenki magához veheti az anyanyelvén és olvashatja a Szentírást, mégis a legtöbb családban évekig a polcon áll kinyitatlanul. Bizonyságtételeink elnémulnak. Jócselekedetink megszűnnek.

De kérhetünk erőt, megújulást és hitet, mert a mi urunk még a száraz csontot is megtudja eleveníteni. S és ha őt követjük, akkor miénk lehet az ígéret: Boldog és szent az, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem az Isten és a Krisztus papjai lesznek, és vele fognak uralkodni ezer esztendeig.


Ima: Uram, bocsátsd meg, hogy mi is sokszor, elbizonytalanodunk, félelmeink, kétségeink erőt vesznek rajtunk, hogy engedünk a Sátán kísértéseinek. Add, hogy csak Te rád tudjunk figyelni, csak Téged tudjunk követni, hogy hű és igaz gyermekeiddé válhassunk, részesedhessünk ígéreteidben. Ámen

Korábbi napok napi lelki táplálékai