Napi lelki táplálék

Jel 19,11–21

Napi Ige – Svantner Gergő

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

"…fején sokágú korona és ráírva egy név, amelyet senki sem tud rajta kívül…"


Ez a rész Jézus Krisztus diadalmas visszatérését ábrázolja. A látomásban Krisztus fehér lovon jelenik meg, igazságosan ítél és harcol, végül győzelmet aratva ellenségei felett. Ez a szakasz arra emlékeztet minket, hogy Krisztus visszatérése dicsőséges és győzedelmes lesz. Jézus krisztus egy megkérdezte a tanítványait, kinek mondanak engem az emberek? Péter ezt válaszolta: Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia. Jézus ezt mondta neki: Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám. És milyen boldogok lehetünk mi is milyen öröm töltheti el a lelkünket, hogy hogy számunkra sem test és vér fedte fel Jézus krisztus győztes nevét. A név, mely Úr mindenek felett.

Ki magában hordozza Atyja igéjét, mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. Csak neki van hatalma szétválasztani gondolatainkat és akaratunkat, és az ő szent gondolata és akarata, sokszor nem egyezik a mieinkkel, mert az ő útja igaz és az örök életre vezérel, a miénk sokszor göröngyös s és a kárhozatra visz, ezért kell istennek az ő igéjével megtisztítani a bennünket, de nem kell rossz és fájdalmas dologra gondolni, olyan ez, mint a tavaszi metszés, amely bár kis fájdalommal jár, de szükséges, hogy a fa szép érett gyümölcsöket tudjon teremni. Hasonlóképpen tudunk mi is gyümölcsöt teremni, amikor Isten igéje hatni kezd életünkben, mert elvezet bennünket az igazságra, élteti testünket, megtisztítja a lelket és a szívet.


Ima: Urunk Jézus Krisztus, add, hogy te legyél, a mi életünk Ura is. Hogy igéd által Te mutass utat nekünk, mikor eltévedünk, Te adj tanácsot kilátástalanságunkban, Te légy az, aki felemeli tekintetünket, mikor csak lefelé vagyunk képesek nézni. Ámen

Korábbi napok napi lelki táplálékai