Napi lelki táplálék

Jel 18

Napi Ige – Svantner Gergő

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

„Menjetek ki belőle, én népem, hogy ne legyetek részesek bűneiben, és hogy a rámért csapások ne érjenek titeket;" (4)


Ebben az igeszakaszban, erőteljesen jelenvalóvá válik, hogy a világ bűnei és gonoszságai végül megkapják méltó büntetésüket. Ahogy tovább olvassuk ezt a szakaszt, felismerhetjük, hogy Isten igazságossága és ítélete elkerülhetetlen, mégis Isten velünk közölt szeretete, még az utolsó időkben is, az utolsó percekben is közbeszól, mert gondja van az övéire. Hagyjátok el, a bűnt, a bűnöst, ne legyetek részesek bűneiben. Sokszor viselkedésünkben hasonlítunk egy dacos kisgyerekre, aki nem szeretné, hogy fogják a kezét, aki nem szeretné, hogy megmondják neki, hogy hová menjen, és mit tegyen. Mit szabad neki, és mit nem. És szinte megelevenedik előttünk, amikor ez a kisgyerek egyszer csak, elesik, koszos lesz, és sír. Sokszor hasonlóan cselekszünk, csak megyünk a saját fejünk után. Csak megyünk és engedünk a világ javainak és csábításainak, aztán csodálkozunk, hogy mekkorát bukunk az életünkben, eltitkolt bűneink nyilvánossá válnak, szégyelljük őket és tehetetlen helyzetünkben sírunk, zokogunk. Aztán gondolkozunk, hol rontottuk el?

Ott, hogy nem hallottuk, meg az Isten szavát! Fontos, hogy Isten szavára tudjunk figyelni, mert ez az, ami utat mutat nekünk, a világ útvesztői között. Csak ha őt követjük, akkor tudjuk elkerülni azt, hogy részeseivé váljunk a bűnnek.

A másik dolog, hogy levettük szemünket, a mi megváltó Urunkról, aki már elszenvedte helyettünk, a bűn csapásait. Sokszor megfeledkezünk megváltói tettének jelentőségéről, szeretetéről, hogy önmagát áldozta miértünk.

Még tart a kegyelmi időszak, ma is fordulhatunk Jézus felé, meghallhatjuk az ő szavát, Ő tud életeket újjáépíteni, sebeket bekötözni. Szelíd szavánál a megbocsátás kegyelmi ajándéka vár, ne várjunk hát az utolsó percig!


Ima: Uram, oly nehéz a világ zaja közt rád figyelni, meghallani a te szavadat. Add, hogy tudjunk időt szánni rád. Hogy tudjunk valóban rád koncentrálni. Veled minőségi időt eltölteni. Hogy az életünk is a Te irányodba mutathasson. Ámen

Korábbi napok napi lelki táplálékai