Napi lelki táplálék

Az Ige testté lett

Napi Ige – Dancs Edina

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

„Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az Ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” (Jn 1,14)


„Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az Ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” Ján 1,14„Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az Ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” Ján 1,14
Eljött karácsony, azaz a karnáció, a testet öltés napja. Az Ige testté lett. Isten élő szava, Isten maga emberi testet öltött, hogy közöttünk lakhasson! Testté lett, hogy egészen közelről, személyes élet-tapasztalatunk lehessen az, hogy Ő velünk van! Elérhető, kézzelfogható számunkra! Ahogyan János írja: mi láttuk! Láttuk az Ő dicsőségét! Láttuk, és felismertük, megismertük, tudjuk, ki Ő, hiszen az Atya egyszülöttjének dicsősége ragyogott Benne! Óriási csoda, és mérhetetlen szeretet, hogy Az, aki felette áll térnek és időnek, ura a világmindenségnek, fenségben és dicsőségben él, s egyetlen pillantására vigyázzba vágják magukat az angyali seregek, az az Isten felveszi a mi gyenge, emberi testünket, annak is a legkiszolgáltatottabb formáját, és újszülöttként jön el ebbe a világba. Azért, hogy megismerhessük. Azért, hogy megmenthessen. Azért, hogy kegyelmét és igazságát nekünk adhassa! Kegyelemmel jött közénk. Ajándékként. Szeretetből. A legtöbbet adta: Önmagát. Kedves Testvérem, ma is elfogadhatod, ha még nem tetted meg! S ha már ott él Ő benned, csodálkozz rá ma is újra, végtelen szeretetére, mellyel érted jött!

Imádság: Felséges Istenünk! Elménk nem fogja fel szerelmedet, mellyel átölelted ezt a világot, és benne minket is! Köszönjük, hogy elküldted egyszülött Fiadat! Köszönjük, hogy kegyelemmel és igazsággal jöttél közénk, drága Megváltónk! Kicsiny lettél értünk, és vállaltad a földi létet, s végül a kereszthalált, hogy örök életünk lehessen! Nem tudjuk megköszönni eléggé, de szeretnénk hálából egészen Neked élni, teljes szívünkkel Téged követni, és dicsőíteni egész lényünkkel! Ámen!

Korábbi napok napi lelki táplálékai