Napi lelki táplálék

2Tim 2,14–18

Napi Ige – Makay László András

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

SZÓPÁRBAJ

„Igaz beszéd ez: Ha vele együtt haltunk meg, vele együtt fogunk élni is. Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is. Ha megtagadjuk, ő is megtagad minket. Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert önmagát meg nem tagadhatja. Ezekre emlékeztesd és Isten színe előtt bizonyságot téve kérd őket: ne folytassanak haszontalan szóharcot a hallgatók romlására. Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt, mint aki nem vall szégyent a munkájával, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét.” (11-15 )


Sokszor bosszúsággal vegyes ámulattal figyelem azokat az embereket, akik sokat beszélve nem mondanak semmit. (Remélem, Kedves Olvasóm sosem találkozott ilyen igehirdetővel! Ha mégis, kérem imádkozzon őérte.) Kifejezetten nehezen viselem, amikor valakiből harapófogóval kell egy komplett mondatot kiimádkozni, de be kell vallanom, hogy idegesít az is, aki halálra beszél és beszél és beszél. Tudom, nem vagyok egyszerű eset… Mai keresztényként egyre inkább megerősödik bennem az a felismerés, hogy sokkal felkészültebbnek kell lennünk, mint eddig bármikor is. Felkészültebbnek, vagyis olvasottabbnak és elmélyültebb gondolkodónak, kitartóbb imádkozónak. Olvasott keresztényként tudunk egyedül a szóharcokban helyt állni úgy, hogy hitmélyítő könyveket olvasunk és gondolkodunk imádkozva a minket kérdezőkkel folytatott beszélgetések közben.
Napjainkban olyan sokféle támadás éri hitünket és Egyházunkat, nem engedhetjük meg magunknak a „szent” együgyűséget és tudatlanságot. Istennek legyen hála, hogy többféle kiadványt találunk egyházunk hivatalos könyvkiadójánál, amik építik és erősítik keresztényi elkötelezettségünket, szempontokat és válaszokat adnak sok modern kérdésre. Használjuk ki ezt a lehetőséget az eddigieknél sokkal jobban! Sokféle beszélgetésben kerülhet elő, hogy keresztényként mit hiszünk, mi alapján és mi az álláspontunk. Legyen hát hitünk és annak megvallása minden szempontból építő a hallgatóságnak, beszélgetőtársainknak is! Olvassunk többet, hogy bizonyságtételünk tisztább és erőteljesebb lehessen!

Korábbi napok napi lelki táplálékai