Napi lelki táplálék

Lk 6,20–26

Napi Ige – Kiros Eszter

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

Hiány-boldogság

"Ekkor tanítványaira emelte tekintetét és megszólalt: „Boldogok vagytok, ti szegények, mert tiétek az Isten országa. Boldogok vagytok, hogy most éheztek, mert jól fogtok lakni. Boldogok vagytok, akik most sírtok, mert nevetni fogtok. Boldogok vagytok, ha gyűlölnek benneteket az emberek, kizárnak körükből és megrágalmaznak, s neveteket, mint valami szégyenletes dolgot, elvetik az Emberfia miatt. Örüljetek azokban a napokban, ha majd ez bekövetkezik, és ujjongjatok, mert nagy jutalomban részesültök a mennyben! Atyáik is így bántak a prófétákkal. De jaj nektek, gazdagok, mert már megkaptátok vigaszotokat. Jaj nektek, akik most jóllaktok, mert éhezni fogtok! Jaj nektek, akik most nevettek, mert sírni és jajgatni fogtok! Jaj nektek, ha az emberek hízelegnek nektek! Hisz atyáik is így tettek a hamis prófétákkal." Lk 6,20–26


Egy névtelen boríték a postaládában, éppen annyi pénzzel, amennyire szükség van. Egy teli kosár, amikor üres a hűtő. Több száz Imaképeslap műtétek közepette.

  Történetek melyeket ámulva hallgattam gyermekoromban, a tökéletes időzítésről, Isten gondviseléséről, az emberek szeretetéről. Felnövekedve már személyes bizonyságtétellé lett: A hiány állapotokban megtapasztalt kegyelem, hitet nemz, bizalmat gerjeszt, reménységet ad, éltető bizonysággá lesz. Az ISTEN SZERET. Az özvegy utolsó vacsorája, a ki nem fogyó korsó bizonysága. Az özvegyasszony két fillére, a tanítványok leckéje.  A keresztlábánál síró asszonyok, örömhírvivők. Egészen konkrét megtapasztalások, sorsváltozások.

Milyen jó lenne  ma azt olvasni, hogy boldogok vagytok Ti időhiányban szenvedők, Ti erő és energia hiányosak, az Isten megelégít.  De hiszen van rá ígéretünk! Mert bár hiányaink valósak és terhelnek  mégis emlékeztetnek és üzennek…..Örülj, mert érzed és tudod, szükséged van Isten gondviselésére, nem megy nélküle.

Boldogság hiányban szenvedők! Hiányaink vezetnek el Jézus Krisztushoz, akiben van ami igaz boldogságunk. 

Korábbi napok napi lelki táplálékai