Napi lelki táplálék

Lk6,17-19

Napi Ige – Kiros Eszter

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

Erő áradás

„Aztán lejött velük a hegyről és egy sík terepen megállt. Rengeteg tanítvány sereglett oda hozzá, s hatalmas tömeg gyűlt köré egész Júdeából, Jeruzsálemből, valamint a tíruszi és szidóni tengermellékről, 18hogy hallgassák; és meggyógyultak, akiket tisztátalan lelkek kínoztak. 19Az egész tömeg arra törekedett, hogy megérinthesse, mert erő áradt belőle, és mindenkit meggyógyított.” Lk6,17-19


A hegyen töltött idő után, Jézus és a tanítványok elindulnak szolgálni. A kiválasztás emelkedettsége után következik a kőkemény munka. Tömegek jönnek, hogy részesülhessenek az isteni erőből, mely Krisztusból árad. Minden érkező törekszik rá, hogy a közelébe férkőzhessen, gyógyuljon, tisztuljon, töltődjön általa. A Messiás közelében mindenféle betegség gyógyulásra talál.

A vérfolyásos asszony történetében olvashatjuk, hogy  a Megváltó érzi erő árad ki belőle…nem látja a segélykérőt de tudja, az Atya gyógyított.

Erő áradás, amely az asszony hitéből, Krisztus engedelmességéből és az Isten irgalmából viszi véghez a testi-lelki rehabilitációt.

Mi a titka az áradásnak? 

A teljes engedelmesség, az erő Lelkének kérése és várása, végül a magam megnyitása, sebezhetővé tétele.

Belőlem mi árad ebben az Adventben? Szavaimból, tetteimből, jelenlétemből?

Jézus ezt mondja ma: „Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!”Jn 7,38

A Szentlélek ereje által fakadhatnak források az életemben, válhatok én is erőforrássá mások számára.

Korábbi napok napi lelki táplálékai