Napi lelki táplálék

Zsid 11,23–40

Napi Ige – Alföldi Ildikó

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

„Hit által rejtegették Mózest születése után három hónapig szülei, mert látták, hogy szép a gyermek és nem féltek a király parancsától.”

Zsid 11, 23


Még szenvedett Izráel népe, de Isten már hallotta imádságukat és már készítette a szabadítást. Mózes szülei komolyan vették Isten mindenhatóságát amikor kitették a sás közé a kisfiút és a mindenható Istenre bízták. A mindenható Istentől fogadták el, hogy néhány évig otthon nevelkedhetett és az Ő kezében tudták akkor is, amikor vissza kellett adni a fáraó lányának, az pedig fiává fogadta. A szülei tudták, hogy ott van a legjobb helyen: a Mindenható kezében. Amikor valaki megkockáztatja ezt a hitet, amikor valaki életveszélyes helyzetben is mer bízni a Mindenható Istenben, akkor csodák következnek. Hogy milyen az, amikor Isten az Ő teljhatalmával elkezd cselekedni, elindít olyan erőket, amikről nem is tudtunk, felhasznál erőtleneket, trónjukról letaszít hatalmasokat. Azt tesz, amit jónak lát az övéi érdekében. Nagy dolog, ha Isten megajándékoz minket a benne való teljes bizalommal, hogy Ő holnap is az lesz, akinek tegnap megismertük, akinek ma ismerem. És holnapután is az lesz. Legjobb, ha Őrá bízom a gyermekeimet, az utódaimat. Azokat, akikért felelős vagyok. Mindent. Úgy állok helyt ott, ahova Ő helyezett engem. Neki való felelősséggel, hogy közben nem akarom helyette elvégezni azt, amit Ő fog elvégezni. Biztos vagyok abban, hogy Ő el fogja végezni azt, amit megígért, amire szükségem lesz, amit csak Ő tud megvalósítani.

Az embervilág most is hasonló helyzetben van, mint Isten népe annak idején Egyiptomban. Tehetetlenül vergődik. Nincsenek a helyükön, elfelejtették Istent és így szolgaságba süllyedtek. Izráel népének sorsa mikor fordult meg? Akkor, amikor kiáltottak. Elkezdtek kiáltani Istenhez. Most is ez a megoldás. És ha valaki valaha elindult már Isten útján, de megállt, most újra elindulhat. Ha valaki elindult, de ebben tett egy nagy kanyart, most visszakanyarodhat. Nincs olyan mélység amiből ne lehetne hozzá kiáltani.

Korábbi napok napi lelki táplálékai