Napi lelki táplálék

Zsolt 46

Napi Ige – Pásztor Dániel

A Református Bibliaolvasó Kalauz magyarázatos napi tápláléka.

„Isten a mi oltalmunk és erősségünk, igen bizonyos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk…” Zsolt 46,2-3


Kegyelmes Urunk, áldunk és magasztalunk, hogy erős várunk, oltalmunk és erősségünk voltál, vagy és maradsz az idők végezetéig.Magasztalunk a „lelki népért”, az anyaszentegyházért, melynek Ura, formálója és megtartója vagy.

Istenünk, azért is téged dicsőítünk, mert láthatunk már az események mögött. Köszönjük, ha bizonyosak lehetünk abban, hogy semmi véletlen nem történhet velünk. Magasztalunk téged, aki irányítója vagy mindennek, ezért nincs okunk a félelemre.
Áldunk azért, mert te igazgatod a történelmet. Magasztalunk, mert ura maradtál annak a természetnek, amit teremtettél. Dicsőítünk azért, mert minden neveden felül felmagasztaltad a te beszédedet, és a te beszéded ma is teremtő szó. Ami új és felülről való, ami tiszta az életünkben, azt mind a te igéddel hoztad létre.
Köszönjük hálásan azt is, hogy imádkozhatunk. Köszönjük, hogy bármi történik velünk, kiönthetjük a szívünket neked. Köszönjük, hogy sírva is imádkozhatunk hozzád, és nevetve, kacagva is dicsőíthetünk téged.
Segíts, hogy mindenből imádság legyen. Ha mások nyomorúságairól értesülünk, hadd tudjuk azt is azonnal eléd vinni. Ha aggódunk szeretteink jövője miatt, hadd merjük őszintén neked megvallani. Az, hogy eléd állunk, és rád bízzuk a jövőnket, a jövőjüket, űzzön ki a szívünkből minden aggodalmaskodást és félelmet.
Köszönjük, hogy elmondhatjuk: „mikor félnem kellene is, én bízom Benned.” Ezt a bizalmat erősítsd bennünk folyamatosan.
Dicsőítünk téged minden meghallgatott imádságért, és köszönjük, hogy nem teljesítetted minden kérésünket. Köszönjük, hogy jobbat és többet adsz, mint amire a szívünk vágyik. Kérünk, olts a szívünkbe is olyan vágyakat, hogy a te ígéreteid teljesülése után vágyakozzon.
Taníts meg minket az odafelvalókra is nézni. Egyre több lelki értékért könyörögni, hogy használhass minket mások javára. Tölts meg minket a te szereteteddel, hogy közös tapasztalatunk legyen, hogy az Isten szeretete töltetik ki a szívünkbe a Szentlélek által, aki adatott nekünk.

Áldunk Téged Seregek Ura, mert velünk vagy! Jákób Istene a mi várunk! Ámen

Korábbi napok napi lelki táplálékai