Megvalósult az EGYH-KCP-17-P-0168 azonosítószámú pályázat „Tiszáninnen értéknövelő támogatás” alprojektje

Az EGYH-KCP-17-P-0168 azonosítószámú pályázat a „Tiszáninneni: Sárospataki Koll. Felújítása; Tiszáninneni templomépítési program; Tiszáninnen értéknövelő támogatás”, „Tiszáninnen értéknövelő támogatás” alprojektje 200.000.000 Ft értéken megvalósult az alábbiak szerint.

Dédestapolcsányi református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Egri református egyházközség parókia vásárlás: Az Egerben élő református közösség nem rendelkezett parókia épülettel, így ennek megvásárlása történt meg ezen pályázati forrásból.

Egri református egyházközség parókia felújítás, energetikai korszerűsítés : Az megvásárolt parókia felújítása és energetikai korszerűsítése történt meg. Így került sor az épület vízvezeték szerelésére, fűtésének korszerűsítésére, tetőszerkezet felújítására, villanyszerelési munkákra, nyílászárók cseréjére, belső burkolatok elkészítésére.

Fatárolók építése 25 parókia számára : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. A felújítások során 25 helyszínen történt faelgázosító kazán beszerelése. A fűtésrendszer kizárólag száraz fával fűthető, melyet előre két évre száraz helyen tartva kell kiszárítani. Így ezeken a helyszíneken fatárolók megépítésére volt szükség, valamit rönkhasító gépek kerültek beszerzésre. A következő helyszínen történt meg ezeknek a megvalósítása: Abaújkér, Abaújvár, Bódvaszilas, Bükkzsérc, Erdőbénye, Felsőnyárád, Gönc, Hét, Kovácsvágás, Legyesbénye, Makkoshotyka, Mályinka, Nagyvisnyó, Novajidrány, Pácin, Rásonysápberencs, Sajókápolna, Sajókaza, Sajóvelezd, Sály, Selyeb, Telkibánya, Tomor, Újcsanálos, Ziliz

Hernádszentandrási református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Mályinkai református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése: Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Monoki református egyházközség parókia vásárlás: A Monoki Református Egyházközség nem rendelkezett önálló parókia épülettel, így a Tiszáninneni Református Egyházkerület vásárolt egy ingatlant a településen, mellyel a helyben szolgáló lelkész lakhatása oldódott meg.

Monoki református egyházközség parófelújítás : A vásárlást követően szükség volt az épület felújítására, energetikai korszerűsítésére is. Így valósult meg első körben a nyílászárók cseréje, a kondenzációs gázkazán beépítése, hideg és meleg burkolatok elkészítése, a parókia festése, konyhájának kialakítása, villanyszerelési munkálatok. Második körben került megvalósításra a radiátorok cseréje, és a meleg vizes rendszer átalakítása.

Nagyvisnyói református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0092-es pályázat során a Nagyvisnyói parókia és gyülekezeti ház építési munkálatai valósultak meg. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő a felújítási munkák, a tervezés, a műszaki ellenőrzés költségeire, így jelen pályázat terhére történt ezen tételek felhasználása a nevezett parókián

Poroszlói református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Szini református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Tardonai református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Tiszanánai református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Tiszáninneni Református Egyházkerület szolgálati lakásának energetikai korszerűsítése: Az egyházkerület Miskolc nyár utcai szolgálatai lakásnak energetikai felújítása is megtörtént, mely magába foglalta az épület nyílászáróinak cseréjét, fűtésének korszerűsítését, tetőszerkezetének megerősítését és szigetelését. A jobb költséghatékonyság érdekében saját forrásból az épület napelemes rendszere is kiépítésre került.

Vizsolyi református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

Zilizi református parókia energetikai korszerűsítésének befejezése : Az EGYH-KCP-16-P-0097-es pályázat során 105 parókia energetikai felújítására került sor a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. Az abban rendelkezésre álló keretösszeg nem volt elegendő minden parókia számára, így jelen pályázat terhére történt beruházás a nevezett parókián.

kép