Megjelent a reForrás reformációi száma

A Reforrás reformációs számában fogalkozunk hitvallásaunkkal, a refomrációval, a kikapcsolódási lehetőségeinkkel, a kerület gyülekezeteinek nyári időszakával és kiemelten a 30 éves Diósgyőr Refivel.

"Reformáció ma"-címmel Tokár Sándor szerkesztőtől olvashatják a ReForrás Magazin reformációi számának meditációját.

Képernyőkép 2024-10-22 110308

„Jézus rajongó vagy követő vagy?” címmel olvashatják Almási Ferenc, a Tetemvári egyházközség lelkipásztorának tollából.

Történet és recept rovatunkban Kicsi a világ címmel a francia konyha néhány klasszikusával ismerkedhetünk meg, melynek most is egy történet adja meg a hangulatát.

A pihenés a megállás helye az életünkben - ezzel a témával foglalkozik Anda Judit lelkipásztornő, aki a nyári szabadság fontosságáról ír.

Ég és föld címmel interjút olvashatnak Barna Sándorral Egyházkerületünk október 5-én felszentelt püspökével. Barna Sándort a kezdetekről, az lelkészi szolgálathoz vezető útról és a reformációról kérdeztük.

Képernyőkép 2024-10-22 110337

Az Igazat mondd, ne csak a valódit rovatunkban most arról kérdezték Diósgyőri Refi tanárainak véleményét, hogy milyen módszerek mentén lehet élő hittel oktatni és nevelni a rájuk bízott generációkat.

Női szemmel rovatunkban Benke Kingával készített interjút olvashatják.

A lap hasábjain kiemelten foglalkozunk a 30 éves jubileumát ünneplő Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvodával.

De egyházmegyéinkben történt eseményekről is olvashatnak.Egyházkerületünk területén működő református intézményeink is beszámolnak a pünkösd óta eltelt időszakról, mindezek mellett még sok érdekességgel kínáljuk lapunkat minden érdeklődő olvasónak!

Képernyőkép 2024-10-22 110411

A lapot keresse lelkipásztoránál. Ha gyermeke református intézménybe jár, érdeklődjön az iskola vezetésénél, egyéb esetben a szerkesztőség címén juthat hozzá a laphoz:
3525 Miskolc, Kossuth u. 17., srlszerk@gmail.com
Lelkipásztorok a lapot az egyházmegyei referensektől szerezhetik be:
Abaúji egyházmegye - Szalay László Pál - 30-960-0425
Borsod-Gömöri egyházmegye – Marozsák Dániel - 30-630-7745
Egervölgyi egyházmegye - Tokár Sándor - 30-326-5674
Zempléni egyházmegye - Baksy János - 30-682-8935

Felelős szerkesztő - Hangóné Birtha Melinda

reFORRAS