Megjelent a reForrás pünkösdi száma

2024/2

Az újság hasábjain foglalkozunk a diakónia időszerűségével, művészetterápiával, kerületünk gyülekezeteivel, kiemelt helyen a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon 30 éves évfordulójával és megemlékezünk Török István református lelkipásztorról.

tartpünk24

"Emlékkövek" címmel olvashatják magazinunk meditációját Kiros Eszter református lelkipásztor írásában.

Dr. Kis Klára gondolatait is olvashatjuk az ünnepkörrel kapcsolatosan, "Szentlélek nélkül Isten távol van..." címmel.

Történet és recept rovatunkban a tavaszi minestrone leves receptjét, amelyet az "Olasz meló" címet viselő történet ihletett. De a gyereksarok rovatunk is tovább folytatódik, melyet azért indítottunk, hogy a kicsik se maradjanak ki.

Földesiné Kántor Máriával készült interjút olvashatják női szemmel rovatunkban lelkészi szolgálatáról.

Az Igazat mondd, ne csak a valódit rovatunkban az élő egyház kérdését próbáltuk körbejárni és megvilágítani a megkérdezettek véleményén keresztül.

A diakóniához kapcsolódóan Jónyer Lajosnéval, az Integrált Diakóniai szolgálat megálmodójával beszélgettünk, de szó esik művészetterápiáról, Hajnal András írásában pedig a kedvességben megbújó erőről és lehetőségről olvashatunk.

olaszmeló

Magazinunk pünkösdi számában kiemelten foglalkozik a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon újraindításának 30. évfordulójával. Dr. Ábrám Tiborral, a gimnázium leköszönő igazgatójával emlékezünk vissza az elmúlt 30 évre.

tibol

A lapot keresse lelkipásztoránál. Ha gyermeke református intézménybe jár, érdeklődjön az iskola vezetésénél, egyéb esetben a szerkesztőség címén is hozzájuthat.

Szerkesztőség

A Szerkesztőbizottság elnöke: Hangóné Birtha Melinda

Szerkesztőbizottság:

Csomós Balázs

Egyházmegyei sajtóreferensek:

Szalay László Pál, Abaúj

Marozsák Dániel, Borsod-Gömör

Tokár Sándor, Egervölgye

Baksy János, Zemplén

logo.jpg