Lelki gyakorlat Szirmabesenyői 2-es Bv intézetben.

Lelki gyakorlaton vettek részt a fogvatartottak szeptember 27-én a Szirmabesenyői 2-es Bv intézetben. A alkalmon Kónya Ákos Református lelkipásztor és Dr. Orosz Atanáz görög katolikus püspök tartották az ökumenikus gyakorlatot.

A szabadságról az jut először eszünkbe, hogy bárhová eljuthatunk, bármit elérhetünk.

Az egyik legnagyszerűbb dolog a világon, hiszen nem vagyunk korlátozva. A börtönben ez nem így van. Aki itt éli mindennapjait, annak először saját lelki békéjét kell megtalálnia. Ehhez kapnak segítséget elsősorban a börtönlelkésztől. Tőle megtudhatják, hogyan térjenek a helyes útra.

imaora_2

Intézetünkben sok a vallásos fogvatartott, éppen ezért pár napja - lelkészünk meghívására- ökomenikus imaórát tartott Dr. Orosz Atanáz görög katolikus püspök és Kónya Ákos református lelkész. A lelki gyakorlaton 25 fogvatartott vett részt.  A püspök úr beszédében elmondta, hogy Jézus tanítását követve mindenki megtalálja saját lelkében a szabadságot, szabadulása után pedig rátérhet a helyes útra.

1696317087016

Lelkész úr pedig arról beszélt, hogy Isten mindenkit egyformán szeret, megbocsátja az elkövetett bűnöket. Soha sincs késő jó útra térni.