Kárpát-medencei református egyetemi lelkészek találkozója

Január 21 - 23. között Miskolcon tartotta hagyományos éves találkozóját a Kárpát-medencei református egyetemi lelkészek közössége.

Az évi rendszerességgel megtartott találkozónak a pandémia miatti két éves szünet után most Miskolc adott otthont. A Beregszászból, Budapestről, Debrecenből és Szegedről érkezett részvevők a TIREKIFI Ifjúsági Centrumában gyűltek össze, hogy az egyetemi gyülekezetek, illetve missziói közösségek közös ügyeiről, szervezésre váró programjairól beszélgessenek.

02

Szikszai Szabolcs

Miskolci egyetemi lelkész

A találkozó kezdéseként Bogáti Attila (Debrecen) hirdetett igét, a tanítványok elhívása, emberhalászat témájában. Szombaton Péter-Szarka László (Debrecen) gondolatébresztő felvezetésével az online-offline működés témájában segítette a közös gondolkodást. Ezt követően a pandémia által beszűkült mozgástérről, az ifjúsággal való munka nehézségeiről, problémáiról Ifj. Csomós József vezetésével beszélgettek a résztvevők.

09

Ifj. Csomós József

A közös beszélgetések és töltődés mellett arról is határoztak, hogy a pandémia miatti több éves kihagyás után 2023-ban újra lesz egyetemi gyülekezetek tavaszi találkozója.

Vasárnap a 12 egyetemi lelkész a találkozás zárásaként istentiszteleten vett részt, ahol Ifj. Csomós József ifjúsági referens hirdette az Igét.